SEGRE

HOQUEI SOBRE PATINS BASE

El Llista estrena femení

El club competirà la temporada que ve amb un equip de nenes per primer cop en tota la seua història || Actualment compta amb una dotzena de joves d’entre 3 i 10 anys i aspira a tenir més planter

A la imatge, algunes de les nenes que formen la secció femenina amb l’entrenador, Marc Soler.

A la imatge, algunes de les nenes que formen la secció femenina amb l’entrenador, Marc Soler.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La base del Lleida Llista continua creixent sense parar i ara ho farà amb la secció femenina, inèdita fins ara en els més de seixanta-cinc anys d’història amb què compta. Encara que a les últimes temporades ha tingut alguna jugadora cedida al Vila-sana, que actualment milita a la màxima categoria, ha estat aquesta quan s’ha fet un gran pas endavant en la categoria femenina, que a curt termini derivarà en la creació d’un equip de nenes que jugarà una competició federada, la MiniFem, la primera de la història del club llistat.

Molta culpa d’això la té el director esportiu, Marc Soler Marsu, exjugador del primer equip i que des que va penjar els patins fa gairebé quatre anys es va proposar que el Llista havia de tenir també equips femenins. “Tot club d’hoquei que es preï té equips femenins, per què el Llista no pot tenir-los”, apunta Marsu, que deixa clar que la tasca que es fa des del club amb les noies no rivalitza amb l’Hoquei Vila-sana, l’entitat per excel·lència a la província a nivell femení. “No és cap competència. És més, hi ha molt bona sintonia entre els dos clubs i col·laborem assíduament”, va manifestar el director.

El club va iniciar fa any i mig una campanya de captació a les escoles que està donant els seus fruits

Per aconseguir jugadors, Soler va apostar per organitzar trobades i clínics en diverses escoles de la ciutat per donar a conèixer aquest esport i captar futurs practicants. L’èxit de la iniciativa va portar el club a haver d’ampliar la base (ara disposa de dotze equips de base federats i més d’un centenar de fitxes, que són més del doble que tres anys enrere) i a crear una secció femenina, que ara la componen una dotzena de nenes d’edats compreses entre els 3 i els 10 anys: Anna Ribes, Arlet Soler, Italy Rivera, Bruna Odina, Aïna Cadinach, Alícia Cano, Maria Parrot, Aroa Begué, Alicia Salvador, Berta Farré, Mariona Farré, Ares Preses i Martina Salla, la majoria de les quals integraran la temporada vinent el primer equip federat de l’entitat.

Des que es va posar en funcionament la campanya a les escoles fa any i mig, el club ha tingut diverses trobades a les escoles Alba i Riu Segre, i en les pròximes setmanes està previst visitar Països Catalans, Maristes i, possiblement, Episcopal, amb què ja hi ha un acord. La setmana que ve s’ha organitzat una altra concentració amb una desena de joves, la meitat nenes, perquè provin l’hoquei sobre patins. Tot plegat va encaminat, entre altres objectius, a dotar la secció femenina d’una estructura esportiva semblant a la que hi ha en nois, “creant equips en cada categoria, però sempre pas a pas i sense urgències”, avisa Marsu, que considera també que per tenir un equip sènior “haurem d’esperar encara entre sis i vuit anys”.

El club organitzarà l’autocar per a la Copa si hi ha 45 persones inscrites

L’ICG Software Lleida ha començat a rebre les primeres trucades de socis i aficionats que volen reservar plaça a l’autocar que s’ha noliejat per anar a la Copa del Rei. El club només organitzarà l’autocar si hi ha un mínim d’entre 40 i 45 persones inscrites. El preu del viatge és de 20 euros i inclou el trasllat i l’entrada als dos partits del 23 de febrer, el de l’ICG-Reus (21.00) i el Barça-Girona que obrirà la jornada a les 18.45.

A la imatge, algunes de les nenes que formen la secció femenina amb l’entrenador, Marc Soler.

A la imatge, algunes de les nenes que formen la secció femenina amb l’entrenador, Marc Soler.MAGDALENA ALTISENT

tracking