Podien sentenciar

L’ICG Lleida defensarà una renda de dos gols al partit de tornada a Portugal, després d’un primer duel en què hauria pogut deixar l’eliminatòria gairebé liquidada en els últims minuts || Darío Giménez, de falta directa, i Creus van desfer l’empat a la segona part

Darío Giménez celebra eufòric el primer dels dos gols que va marcar ahir.

Darío Giménez celebra eufòric el primer dels dos gols que va marcar ahir.LLEONARD DELSHAMS

L’ICG Software Lleida va encarrilar la classificació per a la Final Four de la Copa CERS després de guanyar ahir per 4-2 l’Sporting Club Tomar, en un partit en el qual els llistats, acompanyats de nou per un miler d’aficionats, van estar a punt de liquidar l’eliminatòria en els últims cinc minuts. Només la gran actuació del porter lusità va evitar que els lleidatans aconseguissin una renda molt més gran, que bé hauria pogut ser de quatre o cinc gols. El duel va començar amb tots dos equips a veure-les venir. La por de l’error els va poder més que les ganes de marcar, fins que Darío Giménez va firmar una de les seues típiques jugades arrancant per darrere de la porteria que va fer lluir el porter portuguès. Va ser el preludi del primer gol llistat, que va aconseguir Andreu Tomàs a l’aprofitar el rebuig del seu propi llançament. Només havien transcorregut sis minuts i l’ICG ja manava en el lluminós.

El gol va trencar les reticències defensives i els dos equips es van bolcar en l’atac. Andreu i Cañellas, a la mateixa jugada, van tenir l’oportunitat d’incrementar el compte. A l’altra porteria, Lluís Tomàs també s’exhibia evitant l’empat en dos ocasions, la segona en una doble rematada a boca de canó. El partit estava trencat i ningú hi posava pausa. Una combinació entre Creus i Cañellas, amb rematada d’aquest últim, feia lluir-se de nou Diogo Fernández. El segon gol es veia venir i al final va caure en una gran acció de Darío Giménez, que va remuntar per darrere de la porteria, aixecant la bola i rematant fora de l’abast del porter lusità (2-0). El gol va fer aixecar el públic dels seients i va deixar una mica tocat al quadre portuguès.

El quadre portuguès va remuntar el 2-0 en dos accions quasi consecutives abans del descans

Els llistats es van bolcar davant del porter rival i van tenir fins a 4 claríssimes ocasions per marcar

El tècnic va parar el partit i va donar unes instruccions que van fer efecte. L’ICG en volia més i no va deixar d’atacar buscant el 3-0, però les ànsies se li van girar en contra i va arribar el 2-1 d’Hernani, que va sorprendre Lluís Tomàs amb un tret des del lateral (2-1, m.20). Sense gairebé temps per assumir el cop va arribar l’empat un minut i mig després, en un contraatac que va culminar Alves. Tota una gerra d’aigua freda. En el descans, Albert Folguera va asserenar els seus homes, que van sortir a la segona meitat més entonats i sense tanta ansietat. Després que Lluís Tomàs salvés el tercer dels portuguesos, va arribar el 3-2. Jordi Creus, d’un tir llunyà després d’una deixada de Darío Giménez en contraatac, tornava a posar en avantatge l’equip. A partir del gol, l’ICG va prendre el comandament del matx i va gaudir de clares ocasions per ampliar el seu compte, especialment del reusenc, que va topar en tres ocasions amb el porter lusità, el millor amb diferència del Tomar. Creus també va ser el protagonista negatiu al veure poc després la targeta blava, per una entrada sobre un rival que li va suposar l’exclusió de dos minuts i la consegüent falta directa. Per sort, Lluís Tomàs va endevinar les intencions de Sardo i va evitar de nou l’empat. Els dos minuts posteriors en inferioritat van ser els únics en els quals els lleidatans van passar conflictes. A partir de llavors, l’ICG es va bolcar sobre la porteria lusitana. Al cap de pocs minuts, una acció antireglamentària d’Ivo Silva li va suposar l’exclusió i la possibilitat per a Darío Giménez de situar el 4-2. L’argentí, amb la seua habitual sang freda, no va perdonar. Va marejar Fernández d’un costat a l’altre per acabar batent-lo i situant una altra vegada una renda de dos gols. Però els de Folguera en volien més. Volien viatjar a Portugal amb una renda més gran i a punt van estar d’aconseguir-ho. Ocasions no en van faltar. Van tenir-ne moltes i clares, però no van voler entrar. César Candanedo en va tenir dos, la segona a passada de Roberto Di Benedetto, que també va posar el porter rival a prova. I quan amb prou feines quedava mig minut per al final, Jordi Creus es va plantar sol davant de Fernández però aquest va evitar el cinquè gol que bé mereixien els llistats, que fan un pas més cap a la Final Four.