EL MILLOREL PITJOR

L'EFAC pateix però venç

Els roig-i-negres es van avançar en una primera meitat de clar color local i van administrar l’avantatge a la segona || Simó i Joel Chiné van marcar abans del quart d’hora i va tornar Òscar Canadell

Un jugador de l’EFAC Almacelles controla la pilota davant la pressió d’un del Bellvitge al centre del camp.ITMAR FABREGAT

L’EFAC Almacelles va tornar al camí de la victòria, després de la voluminosa derrota davant del San Cristóbal de fa dos setmanes, amb un sofert triomf contra el Bellvitge (2-1) que va retallar distàncies a falta de deu minuts i va buscar l’empat fins al final. Abans, els homes de Pablo Petreñas s’havien avançat en una primera part de clara superioritat roig-i-negra.

El partit va començar molt bé per als interessos de l’EFAC, ja que a la primera jugada del partit Vila se’n va anar del seu marcador i la seua centrada la va rematar Chipi per fer pujar l’1-0. Després del gol, els roig-i-negres van prendre el control de l’esfèric davant d’un indefens Bellvitge que no ha aconseguit cap victòria lluny de casa en el que va de Lliga i és un clar candidat al descens. Per la seua part, l’EFAC continuava tocant i tocant a plaer fins que en una falta a la frontal de l’àrea Joel Chiné semblava sentenciar el xoc amb un llançament magistral (2-0). Només havia passat un quart d’hora i els lleidatans ja manaven amb claredat en el joc i en el marcador. I a prop va estar Chipi, de nou, de marcar el tercer al 20. A partir d’allà es va relaxar una mica l’EFAC i ho va aprofitar el Bellvitge per crear perill. La més clara la va interceptar Joel Chiné abans que la pilota entrés i poc després va ser el seu germà, el porter Jordi Chiné, el que va salvar el gol amb una providencial intervenció en un mà a mà davant d’Álvaro. Van ser els minuts més perillosos del Bellvitge, que va tornar a desaparèixer davant del bon joc de l’EFAC, que poc va perill va crear fins al descans, només un xut desviat de Jordi Martí. Ja a la represa, Petreñas va començar a moure la banqueta. El partit semblava liquidat i després de quatre mesos de baixa, Òscar Canadell va tornar a trepitjar la gespa el dia de partit. L’EFAC dominava i tenia ocasions però no va tancar el matx i a prop va estar de perdre un parell de punts al final. Álvaro, el més perillós del Bellvitge ahir, va avisar amb un xut al travesser al 75 i ho va aconseguir al 79 amb una rematada a l’àrea petita (2-1). Després del gol, els visitants no van deixar d’intentar-ho però l’EFAC va saber patir per aconseguir una importantíssima victòria.

Pablo Petreñas: “Estic content per la reaparició d’Òscar Canadell” L’entrenador de l’EFAC Almacelles, Pablo Petreñas, va dir que “a la primera part, que ha estat molt bona i treballada, hem tingut el control del partit amb la pilota, que és el que ens agrada. Hem triangulat bé i això ens ha donat dos gols. Ens hem avançat molt ràpid i quan ha arribat el segon gol ens ha portat a la tranquil·litat. Durant la segona part hem intentat buscar un altre tipus de partit i ens ha faltat prendre bones decisions en alguns moments perquè podríem haver sentenciat”. A més, Pablo Petreñas va manifestar que “estic content pel treball fet pels jugadors i també per la reaparició d’Òscar Canadell”.