SEGRE

FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

El Barça, a examen a Londres

L’equip blaugrana vol traslladar a la Champions el seu domini a la Lliga i encarrilar el pas a quarts || Valverde avisa del nivell del Chelsea malgrat que no passa per un bon moment

L’equip es va entrenar ahir a l’escenari del partit on Iniesta va triomfar amb el seu gol el 2009.

L’equip es va entrenar ahir a l’escenari del partit on Iniesta va triomfar amb el seu gol el 2009.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça visita avui el Chelsea FC a Stamford Bridge (20.45 hores, TV3/A3) en l’anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, en un primer duel en un escenari que portarà a la memòria dels blaugranes un dels millors moments dels últims temps, però davant d’un rival que crea dubtes, ja que el potencial dels blues és gran malgrat que no travessen una bona situació. El mateix Ernesto Valverde va avisar ahir del potencial del seu rival londinenc. “Qualsevol moment és dolent per enfrontar-te al Chelsea. Té les mateixes qualitats que tenia l’any anterior. El seu començament d’any natural no ha estat tan bo però s’està refent, tenen Hazard o Morata, tenen un bloc que juga de forma especial però molt treballador. El fa difícil en qualsevol moment.”

El 2009, l’ara capità Andrés Iniesta va firmar en el minut 93 de la tornada de les semifinals l’Iniestàs a Stamford Bridge, que va ficar el Barça a la final de Roma, on guanyaria el títol. Però l’últim enfrontament, en la semifinal del 2012, se’l va emportar l’equip londinenc. Molta rivalitat entre dos equips de molt passat però que, des d’aquesta cita de fa gairebé sis anys, no s’han tornat a veure. A més, la presència de Pedro i Cesc afegeix una mica més de morbo.

“Si t’agafa el Chelsea desprevingut et pot fer molt mal”, avisa el tècnic blaugrana

Valverde té clar que han d’evitar el que va succeir l’any passat contra PSG o Juventus, amb dures derrotes en l’anada fora de casa. “La intenció és entrar a un partit a posar-te davant o si pots a encarrilar l’eliminatòria, millor que al revés. Si t’agafa el Chelsea desprevingut et pot fer molt mal. És una cosa que hem d’aprendre”, va assegurar un Txingurri que confia a millorar els números ofensius del seu equip lluny de casa, amb un gol en els tres partits de la fase de grups. “Són les estadístiques que tenim i dóna una idea de la dificultat d’aquesta competició”, va reconèixer. En aquest sentit, va comentar que és difícil marcar fora de casa. “Fins ara ha estat així, però no significa que demà –avui– no puguem marcar”, va dir.

Preguntat sobre Lionel Messi i el seu poc encert de cara a gol davant dels blues –és l’únic equip al qual no ha marcat l’argentí–, el tècnic va declarar que no sap “si els antecedents compten o no”, però del que està segur és que el d’avui “serà un partit diferent”.

tracking