SEGRE

ATLETISME CAMPIONAT DEL MÓN DE PISTA COBERTA

Aleix Porras va amb Espanya al Mundial de Birmingham

Primera convocatòria del lleidatà, que encara és júnior, amb la selecció absoluta

Aleix Porras, en una participació de fa poc en els 400 lliures.

Aleix Porras, en una participació de fa poc en els 400 lliures.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atleta lleidatà Aleix Porras competirà de l’1 al 4 de març amb la Selecció Espanyola absoluta, al Campionat del Món de pista coberta, que se celebra a la ciutat anglesa de Birmingham. Es tracta de la primera convocatòria amb l’absoluta, tot un èxit per a l’atleta d’Alpicat que, amb 18 anys, encara pertany a la categoria júnior. “Per a qualsevol esportista, anar amb la selecció és un objectiu, un somni. He rebut la notícia molt content i amb molta motivació per seguir treballant. Això és fruit de l’esforç”, explicava tot just conèixer la convocatòria per la selecció.

Aleix ha estat internacional tres vegades en categoria juvenil, amb dos medalles i una vegada en júnior, l’any passat, quan es va proclamar campió d’Europa júnior en la distància dels 400 metres tanques. A la cita anglesa va com a atleta reserva de l’equip de relleus 4x100, però creu que té opcions de participar-hi i, si ho fes, seria l’atleta més jove de tota la història a debutar amb la selecció espanyola absoluta.

“La semifinal del relleu coincideix amb la final del 4x100, de manera que si Òscar Husillos es classifica per a aquesta final, un dels dos atletes reserves disputarem la semifinal. Si pogués debutar seria una cosa espectacular per a mi i per a la gent que em segueix.”

Aleix, atleta del FC Barcelona, s’entrena a les instal·lacions d’atletisme de les Basses amb el seu germà Gerard, també del Barcelona i sota la direcció tècnic del seu pare, Salvador Porras.

Aleix és un dels quatre atletes catalans que formen part de la selecció que competirà a Birmingham i que integren un total de quinze atletes. Els altres tres catalans són Adel Mechaal, vigent campió d’Europa dels 3.000 metres; Esther Guerrero, que participarà en 800, i Marc Alcalà, que ho farà a la prova dels 1.500.

El lleidatà ha participat aquest cap de setmana en el Campionat d’Espanya absolut, en el qual va aconseguir classificar-se per a la final dels 400 metres lliures. Tenia opcions de medalla però va ser eliminat per un altre rival, una cosa que, explica “és un risc en els 400 metres. Se n’ha d’aprendre i seguir treballant per a la pròxima vegada”, conclou.

tracking