SEGRE

FUTBOL PRIMERA CATALANA

Denuncien insults racistes a Balaguer

D’alguns aficionats locals a Hassen, del San Cristóbal

Hassen, jugador que va rebre els insults diumenge a Balaguer.

Hassen, jugador que va rebre els insults diumenge a Balaguer.J.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acta del partit que van disputar diumenge passat el Balaguer i el San Cristóbal, corresponent al Grup II de la Primera Catalana (3-3), recull que es van produir insults racistes, per part de tres aficionats locals contra el davanter de l’equip visitant Hassen. El col·legiat, Marcos Fernández Quintero, va fer constar que al minut 80 havia avisat el delegat local que “el comportament de tres persones situades darrere de la porteria local no era adequat” i que estaven proferint insults racistes a Hassen. Després del partit, va afegir a l’acta que li van dir “negre de merda” i “fill de puta”.

També ho va denunciar a través de les xarxes socials el San Cristóbal i el tècnic de l’equip, que és líder del grup, Oliver Ballabriga. Aquest va explicar en el seu compte de Twitter: “Lamentable, fastigós, repugnant. Els insults racistes que ha patit al camp del Balaguer el nostre jugador Hassen, per part d’alguns (aficionats) locals. Fora impresentables de l’esport!”.

El club reprova els insults mentre intenta identificar els autors per poder sancionar-los

El club, per la seua part, va escriure al seu compte que “Hassen, jugador del primer equip, ha rebut insults racistes i xenòfobs d’una part de l’afició local. Agraïm i acceptem les disculpes del president local, però hem de denunciar aquests comportaments i demanar més accions. @FCF_CAT #stopracisme”.

El president del Balaguer, Antonio Aiguadé, es va disculpar després del partit i dilluns va trucar personalment al jugador insultat i al vicepresident del club. “Jo no em vaig assabentar dels fets fins després del partit i en aquell mateix moment ja vaig parlar amb el seu entrenador i el mateix jugador per demanar-los disculpes”, va explicar. “Reprovem aquestes actituds i continuarem lluitant per evitar-les”, va afegir.

Aiguadé va afegir que intenten localitzar els autors per sancionar-los, però “malgrat que estem fent tot el possible no els tenim identificats encara. Farem el que sigui al nostre abast per sancionar els que no es comporten”.

tracking