SEGRE

FUTBOL COMPETICIÓ

Mor un ertzaina en una baralla entre ultres

Batalla campal abans de l’Athletic-Spartak de Moscou, amb cinc detinguts

Agents de l’Ertzaintza atenen el seu company a les proximitats de San Mamés.

Agents de l’Ertzaintza atenen el seu company a les proximitats de San Mamés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un ertzaina va morir ahir a l’Hospital de Basurto després de tenir un infart durant els enfrontaments que es van produir a prop de l’estadi de San Mamés, abans del partit de la Lliga Europa entre l’Athletic de Bilbao i l’Spartak de Moscou. El mort és Inocencio Alonso García, de 51 anys i natural d’Ermua, que es va desplomar durant la intervenció policial que es va produir quan es van enfrontar radicals de tots dos equips a l’esplanada de San Mamés. La mort es va produir a causa d’una parada cardiorespiratòria i l’agent no va patir cap ferida durant els aldarulls.

L’Ertaintza va practicar almenys cinc detencions i, durant els aldarulls, hi va haver nombrosos ferits. Quan l’agent estava en una fila amb els seus companys, es va desplomar a terra sense que el toqués cap objecte. Els companys el van atendre ràpidament però no van aconseguir reanimar-lo i va ser traslladat a un hospital proper.

Fonts policials van explicar que els enfrontaments es van iniciar quan diversos centenars de seguidors russos arribaven als voltants de l’estadi escortats per vuit furgons de l’Ertzaintza i van ser rebuts amb el llançament de botelles i altres objectes per part d’aficionats radicals de l’Athletic. El partit va finalitzar amb victòria russa per 1-2, però es va classificar l’Atlhetic, que havia guanyat en l’anada per 1-3. També va passar l’At. Madrid (1-0 al Copenhaguen i 1-4 en l’anada). Vila-real i Reial Societat van ser eliminats per Lió (0-1, 4-1 de global) i Salzburg (2-1, 4-3 global).

tracking