EL MILLOREL PITJOR

Cruel desenllaç

L’Actel Força Lleida, que guanyava per 10 punts a falta de 7 minuts per al final, perd a casa davant del Corunya i es complica les opcions de ‘play-off’ || La qualitat de Monaghan i Flis van ser determinants per a una nova derrota dels lleidatans al Barris Nord

Tim Derksen bota la pilota davant de Dmitry Flis, que va jugar al Lleida Bàsquet i ahir va ser un malson per a l’Actel Lleida.AMADO FORROLLA

L’Actel Lleida no va poder reparar l’entrepussada a la pista del cuer Azpeitia i va caure ahir al Barris Nord davant del Corunya (72-78), en un partit que els gallecs van ser capaços de remuntar quan el tenien perdut a l’últim quart, en el qual els locals van arribar a disfrutar de 10 punts de marge. Monaghan i Flis van ajusticiar l’equip local, que es complica les opcions de play-off per tornar a mirar cap a baix. Comenge va apostar per Karena en la posició de center a causa de les molèsties de Mbaye, amb el neozelandès com el més destacat d’un Actel Lleida que una altra vegada va sortir adormit. No va tardar a entrar Olaizola, ja que Martí estava tenint molts problemes per defensar Flis, amb els lleidatans patint també en atac. Només va faltar que s’unissin al caòtic inici els àrbitres, que van empènyer el Corunya a assolir una renda de 9 punts (6-15). El tècnic lleidatà va introduir múscul, amb Feliu i Mbaye, i Rubín de Celis en la direcció. Una decisió que va servir perquè als gallecs els costés molt més elaborar les seues jugades i frescor en atac. Un petit parcial de 6-0, amb la primera cistella d’Olaizola inclosa, va donar per finalitzat un primer quart molt espès (12-15). Semblava que l’Actel tornava a tenir molts problemes d’anotació en l’arrancada del segon quart, fins que Chuku va cometre una antiesportiva que va donar pas a un recital de tirs lliures per als dos equips. Va ser un concurs d’encert del qual va sortir afavorit el Corunya. Gilling va culminar el mal moment dels locals amb un triple que va suposar el 18-25, però la resposta de l’Actel Lleida va arribar de la millor manera. Els dos primers triples del partit per a Ogungbemi i Djukanovic, que van estrènyer el marcador i van provocar el temps d’Aranzana, que va intuir la resurrecció lleidatana (24-25). La contestació dels gallecs va ser immediata, amb un altre triple de Gilling i la cistella d’un Flis imparable. Comenge va parar el matx. Quan l’Actel Lleida ho estava passant molt malament, va aparèixer un Marc Martí fins llavors un pèl apagat. Gràcies al seu encert en els tirs lliures i a un triple lateral del lleidatà, els de negre es van posar per primera vegada al davant en el marcador (34-32). Just quan agonitzava el primer temps, Sonseca va empatar el partit de nou, però Ogungbemi es va encarregar de deixar el mínim avantatge abans d’enfilar el túnel dels vestidors. Màxima tensió en l’arrancada del tercer quart. L’equip que prengués la iniciativa podia emportar-se el gat a l’aigua. Olmos va fer un gran favor al conjunt lleidatà amb una antiesportiva sobre Olaizola que va permetre a l’Actel agafar una mínima renda de 5 punts. Però Feliu va rematar la feina amb un triple que va significar el 49-41. Un tir lliure de Derksen va completar un parcial de 9-0 (50-41). Però a la casa del pobre les alegries duren poc i el Corunya es va despertar, deixondit de nou per la lamentable actuació arbitral. Feliu va ser la primera víctima amb una personal en atac inexistent i els gallecs van aprofitar la inèrcia per castigar els lleidatans des de l’exterior i acabar el tercer quart encara amb opcions (52-50).

L’Actel va sortir com una moto. Però les de Màrquez. Parcial de 8-0 en 1:33 i temps d’Aranzana amb el 60-50. Els lleidatans van saber mantenir la tensió, però els gallecs no volien anar-se’n abans de temps del partit i van saber reaccionar amb els seus millors jugadors, Monaghan i Flis. Comenge va haver de parar el partit a 5:55 i amb el Corunya una altra vegada a sobre (63-60). Però les dos estrelles corunyeses estaven entossudides a aigualir la festa local. Un triple de l’exjugador del Lleida Bàsquet va tancar un parcial de 2-15 demolidor per al 65-68 i la responsabilitat va passar a mans d’un Actel Lleida tocat moralment. No van entrar els tirs de tres i, en canvi, Monaghan va fer gala de la seua qualitat per sentenciar el partit en un desenllaç cruel.