Derrota increïble del Cadí

El Cadí, que dominava per 10 punts a falta de cinc minuts per al final, perd després d’un parcial de 0-14 del Bembibre || No aprofita les derrotes de Gipuzkoa i Gernika

Andrea Vilaró porta la pilota davant Ellen Astrom.

Andrea Vilaró porta la pilota davant Ellen Astrom.AGUSTÍ PEÑA

Derrota cruel del Cadí la Seu davant el Bembibre, en un partit que tenia controlat a falta de cinc minuts per al final i que va acabar perdent (62-66). El conjunt de l’Alt Urgell no va poder aprofitar les derrotes de Gipuzkoa i Gernika per distanciar-se dels equips bascos, encara que manté la plaça de play-off a falta de cinc jornades per al final de la fase regular de la Lliga.

Les lleidatanes van arrancar molt fortes, lligant de mans les lleoneses i no van tardar a agafar una còmoda renda de 10 punts, amb el 13-3, que va provocar el temps mort de Fran García. Va reaccionar el Bembibre i Bernat Canut va donar entrada a Ramírez i Vilaró per enfortir la defensa. Però el conjunt d’El Bierzo va aconseguir anar remuntant fins a donar la volta al marcador en els compassos finals del primer acte. Un triple de Díaz en l’últim sospir va donar una mínima renda de 21-20.

L’equip de l’Alt Urgell va estar els cinc últims minuts sense anotar i va encaixar un parcial de 0-14

Va tornar a arrancar molt fort el Cadí la Seu en el segon acte, amb cinc punts consecutius de Ramírez. Però el Bembibre, actiu en el joc exterior, va aconseguir tornar a posar-se al davant amb dos triples de Gustavsson i Brown (28-29). Canut va decidir parar el matx, ja que estava costant molt anotar. Cinc minuts van tardar les urgellenques a encistellar, mitjançant

Richards, però abans del descans van aconseguir un petit parcial amb el qual van poder posar-se davant (34-31). Va repetir el guió el Cadí després del pas pels vestidors, amb una millor versió ofensiva i tornant a agafar diferències en el marcador. Quatre punts consecutius de Vilaró van posar de nou els 10 punts de marge (45-35) i va aparèixer Ramírez per assolir una màxima de 13 (48-35) després d’un triple. Les lleoneses, contra les cordes, van reduir una altra vegada les diferències a deu abans d’entrar en els minuts decisius. Amb 52-42, l’equip visitant va aguantar gràcies al seu encert exterior, però el Cadí va continuar responent amb un bon moviment de pilota a la pintura. A falta de cinc minuts, les lleidatanes manaven per un còmode 62-52, però a partir de llavors tot es va torçar. Triple del Bembibre i antiesportiva de Vilaró que va provocar el temps de Canut a falta de 2:25 (62-57). No hi havia manera d’anotar i les lleoneses no perdonaven, capgirant l’electrònic a falta de 36.8 segons amb un altre triple de Gustavsson (62-63). Malgrat els intents que Richards tingués un tir còmode, la defensa visitant es va mostrar implacable i Stanacev, ex del Cadí, va sentenciar des de la línia de tirs lliures, per completar un parcial de 0-14 i el 62-66 final.

El Cadí la Seu, després de l’entrepussada contra el Bembibre, tindrà una altra oportunitat de fer un pas cap al play-off dissabte (18.30) quan visitarà la pista del cuer Estudiantes, que no ha guanyat ni un partit. Les lleidatanes han d’aprofitar que el Gernika rep l’intractable Perfumerías Avenida, esperant un resultat favorable en el duel basc entre Araski i Gipuzkoa.