SEGRE

DEPORTES_LUNES

Líders de la segona volta

El Lleida és el que més punts ha aconseguit, 17, el més golejador, el segon menys golejat i el de millor diferència de gols, vuit || Tres punts més que l’any passat i el ‘play-off’ està a tres

La formació inicial que va presentar el Lleida Esportiu dissabte a Llagostera.

La formació inicial que va presentar el Lleida Esportiu dissabte a Llagostera.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu ha passat en molt poc temps de ser qüestionat perquè no marcava gols, no tirava els partits endavant i s’allunyava dels llocs de play-off, a liderar en solitari la segona volta al seu grup amb 17 punts sumats de 24 de possibles. Darrere dels blaus estarien a la classificació d’aquestes vuit jornades l’Olot, amb 15 punts, i el València Mestalla i el Mallorca, tots dos amb 14.

A més, l’equip de Gerard Albadalejo, que ha encadenat dos victòries, és també el més golejador del seu grup en aquesta segona volta (juntament amb el Vila-real B) amb 13 gols, dels quals 7 els ha marcat en els dos últims partits.

Al ser, d’altra banda, el segon equip menys golejat amb 5 gols encaixats (empatat amb Hèrcules i Alcoià i només superat per l’Olot amb 4), ha aconseguit atansar-se a l’equilibri ideal per encadenar victòries i pujar posicions, ja que la seua diferència de gols a favor és de vuit, sent el millor en aquesta segona part de la Lliga al davant d’Elx (+6) i Olot (+5).

Amb aquestes xifres, l’equip lleidatà ha sumat en aquesta segona volta els mateixos 17 punts que va fer en aquest mateix període la passada temporada, però en el còmput general del campionat suma tres punts més que l’any passat (41 punts ara per 38 en aquell llavors). Però el més important, i alhora significatiu, és que aquesta temporada el play-off el té el Lleida a només tres punts de distància (després de la victòria del Cornellà sobre el Mallorca), quan l’any passat a hores d’ara la distància dels homes llavors entrenats per Gustavo Siviero amb els llocs de privilegi era de 9 punts.

Comparacions anteriors

Si comparem algunes de les estadístiques actuals que ha fet el Lleida fins ara, cal destacar que, a aquestes altures de temporada, és la segona volta més golejadora de l’equip (13 gols) des del 2001-02 quan era la UE Lleida i havia marcat 14 gols en les primeres vuit jornades. A les campanyes 2013-14 i 2014-15 n’havia anotat 12 en aquest període després de l’equador del campionat.

Una altra dada quant a l’aspecte golejador és que fins dissabte el Lleida havia aconseguit el seu gol més matiner en la jornada 20 per mediació de Jorge Félix, que va marcar en el minut 26 en el partit davant del Badalona. Una estadística que, efectivitat a part, evidenciava que l’equip no arrancava bé els partits i sí que millorava molt en els inicis de la segona part com es va demostrar en diverses ocasions.

Davant del Llagostera, els jugadors blaus no només van matinar molt a aconseguir inaugurar el marcador al poder anotar Andriu en el minut 7, sinó que en el minut 21 ja dominaven per 0-3 els gironins.

Feia vuit anys que el Lleida no marcava tres gols tan aviat. Va ser la jornada 31 de la temporada 2009-10 quan els blaus, també fora de casa davant del Terrassa, dominaven 0-3 en el minut 15 amb gols de Jonan García, Cheli i Galiano.

L'Alcoià, pròxim rival

D’altra banda, el Lleida buscarà la tercera victòria consecutiva diumenge a casa davant de l’Alcoià (18.00). L’equip alacantí, que va perdre ahir davant del Mestalla (0-1), és el menys golejador de la segona volta amb 4 gols.

dades

  • Líder en solitari. Amb 17 punts (5 victòries i 2 empats), el Lleida és l’equip que més punts suma en aquesta segona volta, seguit per l’Olot, que n’acumula 15. 
  • El millor balanç golejador. El Lleida és l’equip amb una diferència més alta entre gols aconseguits i encaixats (+8), seguit de l’Elx (+6). En aquest sentit, són l’equip més golejador juntament amb el Vila-real B (13) i el segon menys golejat (5). 
  • Rècord anotador des del 2001. Després de l’aturada de Nadal, el Lleida ha aconseguit 13 gols, que és la xifra més alta en una segona volta a aquestes altures des de la temporada 2001-02, quan la llavors UE Lleida en sumava 14. 
  • A 3 punts del ‘play-off’. Ara, el play-off queda a 3 punts. Els d’Albadalejo recullen els mateixos números en la segona volta (punts i gols) que l’any passat, però amb 3 punts més.  llavors, la promoció estava en 47 punts.
tracking