Semedo, baixa 5 setmanes

El portuguès té una lesió al bíceps femoral de la cuixa esquerra || Es perdrà diversos partits, entre els quals el de l’Atlètic i la tornada davant del Chelsea

El lateral portuguès va patir la lesió al tram final del partit davant el Girona.EFE

El lateral portuguès Nelson Semedo estarà unes cinc setmanes de baixa després de lesionar-se durant el partit de dissabte passat davant del Girona. El lusità, que recuperava la titularitat per donar descans a Sergi Roberto, va patir una lesió muscular al bíceps femoral de la cuixa esquerra, segons van confirmar ahir els serveis mèdics del FC Barcelona. La baixa de Semedo, que aquest any ha disputat un total de 24 partits, catorze dels quals en la competició domèstica, és sensible per a l’equip d’Ernesto Valverde, ja que era l’única alternativa natural a Sergi Roberto al lateral dret.

El portuguès va notar una punxada a la cama esquerra al minut 84 de partit, quan estava perseguint un rival per la banda, i va haver d’abandonar el terreny de joc. L’entrenador Ernesto Valverde havia realitzat ja tots els canvis possibles i per això l’equip va acabar el partit amb deu homes, si bé l’encontre estava ja sentenciat. Semedo ja va donar pistes poc després del partit a les xarxes socials que la lesió el deixaria diverses setmanes apartat dels terrenys de futbol. “3 punts + Feliç per poder ajudar l’equip. Ara és temps de recuperar i tornar millor”, escrivia el portuguès a la xarxa Instagram.

A causa del carregat calendari de partits en les tres competicions oficials en les quals es troba immers l’equip, el carriler lusità serà baixa definitiva, entre altres partits, per al decisiu duel de diumenge vinent davant de l’Atlètic de Madrid, que podria deixar pràcticament decidit el títol en cas de triomf blaugrana, i la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions davant el Chelsea, que es disputarà el 14 de març, també al Camp Nou. Després de l’àmplia victòria aconseguida davant del Girona (6-1), els barcelonistes van tornar ahir a entrenar-se al matí al camp 3 de la Ciutat Esportiva Joan Gamper per preparar el duel de dijous que ve al camp del Las Palmas, l’últim abans del decisiu encontre davant l’Atlètic de Madrid.

El tècnic Ernesto Valverde no va donar descans als jugadors, encara que els titulars de dissabte al Camp Nou van realitzar una sessió de recuperació en què també va participar el porter del filial Jokin Ezquieta. Els futbolistes disponibles de la primera plantilla tornaran a exercitar-se avui en una sessió a porta tancada.