SEGRE

Un lleidatà busca el seu tercer Mundial de Half Ironman

Joan Paredes, especialista en Ironman i marató, es prepara per aconseguir classificar-se per a la competició de Half Ironman a Sud-àfrica

Joan Paredes, al centre de la foto, durant la prova de natació d'una competició Ironman.

Un lleidatà busca el seu tercer Mundial de Half Ironman

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diuen que no n’hi ha dos sense tres i el lleidatà Joan Paredes ja es prepara per aconseguir aquest any la classificació per al seu tercer Campionat del Món de Half Ironman (mig ironman), el que ara es coneix com a Ironman 70.3, una prova que consisteix en 1.900 metres de natació, 90 km de ciclisme, i 21 km d’atletisme. No va de gran campió, perquè és un més dels molts esportistes populars anònims que compaginen el seu treball amb l’esforç de l’entrenament i la competició.

Tanmateix, aquest expert en mercats financers, de 43 anys, pot presumir que, amb l’excusa del rúning i en els últims anys dels triatlons i Ironmans, ha recorregut mig món competint en diverses proves a Europa, entre aquestes Praga, Budapest, Lisboa i Zuric, a banda d’altres viatges més llunyans com Las Vegas, Singapur, Miami o Sud-àfrica. A aquest últim país espera tornar al setembre quan es disputarà el Mundial de Half Ironman. “Intentaré classificar- me per al Half de Luxemburg al juny”, apunta aquest esportista que va córrer el seu últim Ironman –consta de 3,86 km de natació, 180 km de ciclisme i 42,2 km de carrera a peu (marató)– fa més de tres anys a Cozumel (Mèxic).

L’any passat, més o menys per aquestes dates, Joan Paredes va protagonitzar un doble repte solidari i personal després de reaparèixer en competició –després d’arrossegar una llarga lesió al tendó d’Aquil·les– en la marató de Barcelona, on va córrer en suport a la Fundació Pasqual Maragall que investiga contra la malaltia de l’Alzheimer.

Paredes, que per tany a l’equip Orgono (patrocinat per una marca de suplement dietètic elaborat amb silici orgànic), on també corre el cinc vegades campió mundial de triatló Javier Gómez Noya, té intenció aquest any de córrer com un altre gran objectiu l’Ironman de Malàisia al novembre.

tracking