SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

La Primera tindrà el VAR la temporada que ve

La Federació Espanyola i LaLiga anuncien un acord per a la implantació

La plantilla del Barça va tornar ahir als entrenaments per preparar el partit davant de l’Atlètic.

La plantilla del Barça va tornar ahir als entrenaments per preparar el partit davant de l’Atlètic.FC BARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i LaLiga van confirmar ahir de forma oficial que la Primera divisió comptarà a partir de la temporada vinent amb el sistema d’Assistència per Videoarbitratge (VAR). Aquestes dos organitzacions han designat l’equip de treball per a la posada en marxa del projecte, que tindrà dos exàrbitres al comandament, Carlos Velasco Carballo, com a director del projecte i instructor arbitral, i Clos Gómez, a càrrec de la Instrucció arbitral, van anunciar l’RFEF i LaLiga en un comunicat conjunt.

A més, el futur VOR (Centre de Videooperacions) s’ubicarà a la Ciutat del Futbol de l’RFEF a Las Rozas (Madrid), per a la qual cosa ja s’han iniciat els treballs previs. El proveïdor tecnològic escollit és l’empresa Mediapro, amb àmplia experiència prèvia en el desenvolupament del VAR en altres competicions internacionals. LaLiga es farà càrrec dels costos generats en la posada en marxa i desenvolupament del projecte, que a Segona divisió està previst implantar-se d’aquí a dos campanyes.

Text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text

Des d’ahir, els àrbitres i assistents de Primera divisió han començat la Fase Offline de formació tècnica, que inclou l’estudi del protocol del VAR, pràctiques en simuladors i realització d’entrenaments de vídeo a través de partits offline, sense connexió ni cap comunicació amb els estadis, exercici que no afectarà ni tindrà cap repercussió en el desenvolupament dels encontres.

El VAR és una eina d’assistència arbitral que es troba actualment en fase d’experimentació en diverses competicions de tot el món, entre les quals les de FIFA, i que probablement s’utilitzarà aquest estiu de cara al Mundial de Rússia. Bàsicament, el sistema permet que un àrbitre assistent de vídeo pugui alertar l’àrbitre principal davant d’errors clars i obvis d’aquest en quatre supòsits: jugades de gol, decisions de penals, targetes roges directes i confusió d’identitat d’un jugador. Tanmateix, la decisió final sobre la jugada sempre correspondrà a l’àrbitre principal del partit.

tracking