BÀSQUET LLIGA FEMENINA

El Cadí esclafa el cuer

Les urgellenques aconsegueixen un contundent tiomf amb l’Estudiantes, al qual envien al descens, i segueixen en la lluita pel ‘play-off’ || Les de Bernat Canut trenquen el partit al tercer quart

El Cadí la Seu, en foto del partit de la primera volta, no va fallar a la pista del cuer Estudiantes.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va aconseguir ahir una contundent victòria a la pista del cuer Estudiantes per 60-92, imprescindible perquè les urgellenques no es despengessin de la lluita per les posicions de play-off i que, alhora, va enviar l’equip madrileny al descens de categoria. El conjunt estudiantil, que no havia guanyat cap partit encara a la Lliga, necessitava la victòria per poder evitar el descens matemàtic a l’LF2.

El partit va estar tot just una mica equilibrat al primer quart, quan les locals van sortir a totes, com corresponia a la seua agònica situació, mentre que el Cadí va començar molt bé, però només va poder acabar el període amb dos punts al davant (16-18).

Quatre jugadores del Cadí van anotar més de 10 punts: Kraker (20), Richards (17), Ramírez (15) i Díaz (12)

Va ser al segon quart quan el duel es va trencar. Les de Bernat Canut, molt intenses en defensa i segures en atac, van anar obrint bretxa davant d’un Estudiantes nerviós que veia com les opcions de victòria i de permanència se li anaven esvaint. El Cadí va esforçar-se per esgotar el rival, que es va desfonar encaixant un parcial de 13-31 i va arribar al descans amb 29-49.

A partir d’aquell moment, el Cadí la Seu va jugar amb més facilitat si és possible i les diferències van anar creixent a mesura que passaven els minuts fins a arribar a un 43-78, que posava en relleu la superioritat de les urgellenques.

L’últim quart va ser gairebé un partit d’exhibició amb un Cadí que va anar aguantant l’enorme diferència i un Estudiantes resignat i rendit a l’evidència. Al final, el 60-92 que marcava l’electrònic era significatiu del que havia passat a la pista de l’emblemàtic pavelló Antonio Magariños, on s’ha forjat la llegenda de l’Estudiantes a través de moltes generacions.

Amb aquesta victòria, el Cadí és cinquè provisionalment a la classificació, a falta dels partits d’avui, amb dotze victòries i deu derrotes. De cara al pròxim enfrontament, les urgellenques rebran el Girona, segon a la taula, el diumenge dia 11 (12.30 hores, Esport3).

Canut: “Volíem rescabalar-nos de l’ensopegada de l’última jornada”El tècnic del Cadí la Seu, Bernat Canut, va destacar la importància de la victòria, sobretot per dos motius. “Aquest partit el teníem marcat a l’agenda perquè una entrepussada ens deixava fora del play-off. Era un partit trampa perquè l’Estudiantes no es mereix estar sense cap victòria. A més, l’equip era conscient que el duel de la jornada anterior contra el Bembibre se’ns va escapar de les mans i volíem rescabalar-nos de l’ensopegada”.Segons Canut, el seu equip va jugar “amb molta regularitat i hem crescut fins al final. Hem fet un partit molt seriós i un pas endavant en defensa. Ara ja toca pensar en el Girona”. Pel que fa a l’Estudiantes, el tècnic urgellenc va tenir paraules de consol. “Sap greu que hagin descendit per la història del club, que aposta per jugadores nacionals. No es mereixen aquest càstig.”