HOQUEI COPA DE LA REINA

El Vila-sana, sense final

Va perdre contra l’amfitrió a semifinals en un partit en el qual les del Pla d’Urgell es van veure perjudicades per algunes decisions arbitrals || Vilanova i Gijón es jugaran avui el títol

Les jugadores del Vila-sana fan una rotllana davant del nombrós grup d’aficionats que van anar a Vilanova i la Geltrú a animar-les.PAU CARAZO

El Vila-sana es va quedar sense el premi de classificar-se per a la final de la Copa de la Reina, però es va acomiadar ahir d’aquest torneig, en el qual participava per primera vegada, plantant cara a l’amfitrió fins a l’últim segon i només doblegades per un ajustat 1-0. Les del Pla d’Urgell van lluitar a les semifinals contra el Vilanova, però també contra l’ambient del pavelló i decisions arbitrals que les van perjudicar. Això sí, van comptar amb el suport d’uns 150 aficionats desplaçats des de Vila-sana, que no van deixar d’animar durant tot el partit i que no van voler perdre’s una nova gesta de l’equip. Perquè, malgrat la derrota, arribar a semifinals suposa que el Vila-sana, una vegada més, ha fet història. La final de la Copa de la Reina la jugaran avui, a les 16.00 hores, el Vilanova i el Gijón, que a la primera semifinal de la jornada va superar per penals el Voltregà, després que l’enfrontament finalitzés amb empat, 3-3. La pròrroga no va resoldre res i les asturianes es van classificar en la tanda de penals per 2-1.

Pel que fa al Vila-sana, un únic gol, marcat per María Figuerola al minut 24, al tall del descans, va acabar derrotant-les. Van lamentar un gol anul·lat a falta de tres minuts, alguns penals clars que els àrbitres no van assenyalar i dos targetes blaves molt rigoroses que van assenyalar a la segona part a Marta Vieira (33) i Maria Porta (45) i que van deixar l’equip en inferioritat durant quatre minuts, dels 25 de la segona meitat, quan les jugadores locals es defensaven com podien de l’assetjament de les del Pla d’Urgell.

Els dos llançaments de falta directa del Vilanova, conseqüència de les targetes blaves a les jugadores del Vila-sana, van acabar igual: amb la rematada de Cata Flores estavellant-se al pal les dos vegades. El Vila-sana ho va intentar fins al final i podria haver forçat la pròrroga, però un gol marcat per Victòria Porta a falta de tres minuts per al final, va ser anul·lat pels àrbitres, entre les queixes de les jugadores.

“Ens n’anem amb el cap molt alt”, valorava després del partit el president del club, Ramon Porta, satisfet del paper que ha fet l’equip en el torneig. Divendres, a quarts, va eliminar el Cerdanyola per 1-4 i ahir van caure malgrat el bon joc. “Hem fet un partidàs”, afegia Porta. “Hem patit un mal arbitratge però la valoració d’aquesta experiència és impressionant. Han vingut més de 150 aficionats i ens n’anem molt satisfets i orgullosos perquè hem competit fins al final.”

Jordi Capdevila: “Hem jugat el millor partit en molt temps”Jordi Capdevila, entrenador del Vila-sana, es mostrava satisfet malgrat la derrota. “Hem jugat, amb diferència, el millor partit en molt temps. Ha estat un partit molt complet per la nostra part, però ens ha faltat encert i ens han condicionat algunes decisions arbitrals equivocades.” L’entrenador va lamentar “un gol anul·lat, tres penals clars al nostre favor que no han assenyalat i dos targetes blaves”.