Nova decepció

L’Actel Lleida, que va tenir l’Oviedo contra les cordes, torna a perdre i encadena tres derrotes consecutives || En una última jugada caòtica no va intentar forçar la pròrroga

La ruptura d’una de les cistelles va retardar l’inici del partit.

La ruptura d’una de les cistelles va retardar l’inici del partit.S.C.

L’Actel Lleida va tenir contra les cordes ahir l’Oviedo, però va tornar a perdre a Pumarín (67-64). Els de Comenge van lluitar fins al final però, de manera incomprensible, no van ser capaços d’intentar forçar la pròrroga en l’últim llançament. En lloc de provar un triple, se’n van anar a buscar una cistella de dos que no els servia de res. Després d’aquest regal, l’Actel va encaixar la tercera derrota consecutiva, cosa que els allunya una mica més del tren que ha de portar-los al play-off i els fa mirar de reüll una part baixa que ara tenen més a prop que mai, a només tres de diferència.

Bon començament de l’Actel Lleida, potser un dels millors de la temporada, amb un cinc inicial de tall ofensiu, incloent-hi un Olaizola al qual ahir li va tocar fer de Mbaye. Els de taronja es van situar 7 punts a dalt (2-9) sense cap fallada i van dominar durant els primers compassos, en els quals l’Oviedo va incidir massa en el llançament exterior. El desgast dels primers minuts va fer que Borja Comenge hagués de donar entrada a Feliu, Karena i Hermet i els asturians es van posar les piles en defensa. Van anar menjant terreny als lleidatans i amb una cistella de Víctor Pérez van aconseguir igualar l’electrònic abans del final del primer quart (15-15). Després d’unes molt bones sensacions a l’inici, l’Actel s’anava apagant a poc a poc.

En lloc de provar un llançament de tres, l’Actel va intentar anotar una cistella que no li servia

Karena era l’únic jugador que aguantava sota els cèrcols un físic molt superior dels locals, que no van tardar a posar-se al davant després d’un triple de Belemene i una cistella de Santana. L’Actel ja no tenia ni la més mínima fluïdesa en atac, amb molts nervis i imprecisions. Això Pumarín no ho perdona. Comenge va haver de demanar el primer temps a 4:15 del descans i amb 24-20 en el marcador, tot i que poc després l’Oviedo es va situar amb una màxima renda de 7 punts amb un nou triple de Belemene. Un altre de Martí semblava que posava fi a la sequera lleidatana, tot i que l’Oviedo va poder aguantar una renda de sis punts (31-25) abans que els dos equips encaressin el túnel dels vestidors. L’Actel Lleida va sortir a totes després del descans. Va aconseguir un parcial de 0-7 amb el qual es va posar al davant en el marcador en menys de dos minuts (31-32). L’equip de Comenge havia sortit amb les idees clares i tenia l’Oviedo molt tens, que intentava de totes les maneres posar punt final a la resistència visitant. A força de triples va estar a punt d’aconseguir-ho, ja que es va entrar en una fase boja de llançaments exteriors, en la qual l’Actel va poder aguantar l’estrebada. El balanç va ser de 9 triples gairebé consecutius, cinc per als locals i quatre per a l’Actel Lleida després del primer i únic de Sutina, que va situar els de taronja amb un 48-49. Els lleidatans van ser capaços d’aguantar al davant fins al final del tercer quart gràcies a una cistella sobre la botzina de Hermet que va suposar el 51-53. Però l’entrada a l’últim quart se li va posar molt malament a l’Actel Lleida. Va encaixar un parcial de 8-0 i va estar gairebé cinc minuts sense anotar. Sort d’Olaizola, que va ser l’únic que va mantenir l’equip dret. Amb tot, a la mínima reacció, Carles Marco va aturar el partit, com amb el 61-57, a tres minuts per al final. L’Actel va decidir aleshores portar l’Oviedo a la línia de tirs lliures, d’on va sortir amb totes les opcions intactes, fins que es va entrar a l’últim minut. Belemene va fallar dos tirs lliures amb el 65-62, però a la següent jugada Martí va perdre la pilota. El jugador local tampoc va poder anotar els dos a la següent opció i amb el 66-62 Djukanovic no va perdonar, amb la qual cosa deixava l’Oviedo a només dos punts (66-64). Quedaven 16.86 segons i Novak va ser objecte de falta. El base de l’Oviedo es va disposar a sentenciar el partit, però va fallar el segon llançament, cosa que va donar opció que l’Actel Lleida forcés la pròrroga. Tanmateix, de forma incomprensible i amb el 67-64 en el marcador, Ogungbemi se’n va anar a buscar la cistella, que no servia per empatar. Tampoc va entrar una segona opció, i van acabar regalant el partit als locals.