EL MILLOREL PITJOR

Leo dóna mitja Lliga al Barça

Un altre golàs de falta de l’argentí fa justícia al domini blaugrana davant d’un Atlètic que tot just va crear perill || Els de Valverde tenen ara vuit punts d’avantatge sobre els blanc-i-rojos i l’‘average’ a favor

El Camp Nou va retre un emotiu i sentit homenatge a Enrique Castro ‘Quini’, una llegenda del barcelonisme que va morir dimarts passat.EFE

Un golàs de falta de Leo Messi, als 26 minuts, va donar la victòria al Barça davant l’Atlètic de Madrid (1-0) i atansa una mica més la Lliga al conjunt blaugrana, que torna a posar terra per entremig i ara li treu vuit punts més l’average a l’equip blanc-i-roig. Va ser un partit d’alt voltatge en el qual el Barça va dominar i va gaudir de les millors ocasions, però que es va decidir, com gairebé sempre, gràcies a una genialitat del millor jugador del món.

Va arrancar l’Atlètic anant a buscar el Barça molt amunt, però només va ser un miratge. A mesura que passaven els minuts, l’equip de Simeone s’anava trobant més còmode esperant al darrere, construint un mur que només la màgia d’Iniesta era capaç de traspassar. Però les capacitats físiques del capità blaugrana es van veure minvades als vint minuts, primer per una mala caiguda en un salt amb Saúl i, tot seguit, en una acció amb Vrsaljko després de la qual es va agafar la cuixa dreta.

Fins aleshores, s’havia jugat al ritme dictat per Iniesta, però sense crear perill.

L’Atlètic encara no patia a darrere, però només va rondar la meta de Ter Stegen amb un tret desviat de Thomas, l’única ocasió en tot el primer temps. Amb Iniesta demanant a Valverde una mica de temps per mirar si podia seguir, va arribar el golàs de Messi, el cinquè de tir directe que posa aquesta temporada a la Lliga (està a un del rècord, que ostenta Ronaldinho), i el tercer consecutiu. Un xut llunyà des de la frontal que es va colar per tot l’escaire d’un Oblak que va arribar a tocar la pilota amb els dits.

Iniesta no va poder aguantar més el dolor i va abandonar el camp als 35 minuts, desesperat per haver de fer front a una nova lesió muscular quan arriba aquell moment de la temporada que ningú vol perdre’s.

Però el Barça, tot i que orfe d’Iniesta, es trobava còmode amb el guió. Clar dominador de la possessió i els espais, va posar setge a la porteria visitant buscant el segon. Coutinho va posar a prova a Oblak en dos ocasions i Piqué va rematar alt de cap un córner, davant d’un Atlètic que va respirar alleujat quan Gil Manzano va xiular el final del primer temps.

Els de Simeone van sortir a la represa disposats a anar al totes al partit al donar entrada a Correa i a Gameiro, per Vrsaljko i Gabi. Va començar a recuperar l’Atlètic la pilota en camp contrari i aparèixer Griezmann entre línies, mentre se sentien murmuris al Camp Nou, que s’espolsava la tensió xiulant cada aparició desafortunada d’André Gomes, el substitut d’Iniesta. Griezmann va enviar al segon amfiteatre una cessió de Diego Costa després d’un error de Busquets, i el Barça, avalat per la grada, va reaccionar per buscar el segon. El va tenir Messi, en un tret que Giménez, el millor de la defensa blanc-i-roja, va desviar, i també Busquets amb una rematada seca a la sortida d’un córner que es va trobar amb les mans d’Oblak. L’àrbitre va anul·lar un gol a Luis Suárez per fora de joc i no va veure penal en una empenta de Saúl a Coutinho. A l’altra àrea, el col·legiat també va anul·lar una diana de Gameiro per fora de joc de Diego Costa a cinc minuts del final. L’última ocasió la va tenir Luis Suárez en una contra, però va creuar massa la rosca sobre la sortida d’Oblak. No va fer falta l’efectivitat de l’uruguaià. Amb Messi gairebé sempre n’hi ha prou. Ahir l’astre argentí va tenyir una mica més la Lliga de color blaugrana.