SEGRE

FULTBOL

Guardiola, sancionat amb 22.500 euros per lluir el llaç groc

La Federació Anglesa li va obrir un expedient el passat 23 de febrer

Guardiola és sancionat amb 22.500 euros per lluir el llaç groc

Guardiola és sancionat amb 22.500 euros per lluir el llaç grocEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pep Guardiola, entrenador del Manchester City, ha estat sancionat aquest divendres amb una multa de 20.000 lliures (22.500 euros) per mostrar el llaç groc en suport als polítics catalans que són a presó, durant els partits de Premier League, Copa de la Lliga i FA Cup (Copa d’Anglaterra).

El tècnic, que a més ha estat advertit de cara a futures conductes, utilitzava el llaç groc per reclamar la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, a presó des de fa més de quatre mesos, i de Joaquim Forn i Oriol Junqueras, empresonats des del passat 2 de novembre, tots en presó preventiva per la seua implicació en el procés independentista català.

La Federació Anglesa (FA, per les seues sigles en anglès) li va obrir un expedient el passat 23 de febrer per mostrar símbols polítics durant els partits de les tres grans competicions angleses.

La FA va donar de termini a Guardiola per respondre fins el passat 5 de març, quan el tècnic va acceptar l’acusació per "mostrar un símbol polític".

En la seua resposta, el Manchester City i l’entrenador van negar que el llaç sigui un símbol polític i ho van comparar amb el famós 'poppy', la rosella que es llueix al Regne Unit durant el mes de novembre en record als caiguts britànics en la Primera Guerra Mundial.

"Accepto la decisió perquè he de fer-ho, no perquè estigui d’acord", va assenyalar Guardiola dimarts passat.

Després de l’expedient, Guardiola va optar per tapar el llaç amb una bufanda durant la disputa de la final de la Copa de la Lliga que el City li va guanyar a l’Arsenal, encara que, en la roda de premsa posterior, el tècnic va assegurar que sempre portaria el llaç, ja fos a l’abric o en una butxaca.

En el seu últim partit a la Premier, el passat diumenge a casa davant el Chelsea (1-0), el català no va lluir de forma visible el llaç i el va reemplaçar a la solapa amb un narcís de color groc en suport a la Fundación Marie Curie contra el càncer.

Guardiola també va mostrar el símbol durant els partits de la Lliga de Campions, però la UEFA, a diferència de la FA, no sanciona aquest tipus de conductes, per la qual cosa l'entrenador no va dubtar a exhibir el llaç durant el passat partit davant del Basilea en la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions.

El llaç ha provocat controvèrsia a Anglaterra i el president de la FA, Martin Glenn, va haver de demanar disculpes dilluns passat per comparar el símbol amb l’estrella de David, la falç i el martell i l’esvàstica nazi.

A més, en la prèvia de la final de la Copa de la Lliga, membres del Comitè de Defensa de la República Catalana (CDR) a Londres van repartir prop de 6.000 llaços perquè els aficionats del Manchester City donessin suport a Guardiola.

tracking