SEGRE

PIRAGÜISME COMPETICIÓ

Dotze lleidatans opten als Jocs de la Joventut

Els palistes pertanyen al Cadí, AE Pallars i Sícoris || A l’abril disputaran a Castelldefels el selectiu per formar l’equip espanyol

Al Parc del Segre s’han col·locat unes rampes perquè els palistes del Cadí puguin entrenar-se.

Al Parc del Segre s’han col·locat unes rampes perquè els palistes del Cadí puguin entrenar-se.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dotzena de palistes de Lleida opten a formar part de la selecció espanyola infantil i cadet que disputarà del 12 al 16 d’octubre els Youth Olympic Games (els Jocs Olímpics de la Joventut) a Buenos Aires (Argentina), una competició reservada a joves de 15 i 16 anys. El Cadí Canoe Kayak serà el club amb més representació, un total de vuit palistes, concretament els cadets Aitor Fernandes, Òscar Barroso i Valentina Torras, i els infantils Matías Joaquín Dacosta, Pedro Alfonso Silva, Candela Heguillen, Guillem Picado i Noemí Font. El Sícoris Club hi aportarà Biel Nobau i Unai Jiménez, i l’Associació Esportiva Pallars té classificat al rànquing Guillermo Meire i Aleix Llauradó. El Nàutic Mig Segre de Ponts també comptava amb quatre piragüistes a la llista inicial, però el club ha renunciat davant del poc temps per poder entrenar una competició que barrejarà l’eslàlom amb la pista.

La singularitat de la prova ha fet que el Cadí hagi hagut d’instal·lar unes rampes al Parc del Segre de la Seu per poder entrenar la sortida de la disciplina d’eslàlom. A més, el club urgellenc i el Sícoris Club, més centrat en el descens, s’han intercanviat una canoa d’eslàlom i una de pista per poder entrenar disciplines en les quals no estan avesats.

La prova internacional que es disputa a Ponts i la Seu servirà per formar l’equip estatal júnior

Tots els aspirants disputaran els dies 24 i 25 de març al canal olímpic de Castelldefels les proves selectives per formar els equips estatals que entre els dies 12 i 15 d’abril, al mateix escenari, es jugaran la plaça per als Youth Olympic Games d’octubre. D’altra banda, la Segre Cup, que es disputarà com és habitual durant les vacances de Setmana Santa a la Seu (el 30 de març) i Ponts (el 31), servirà aquest any com a selectiu de l’equip estatal júnior, de cara a les places per a l’Europeu i Mundial de la categoria.

Pel que fa als sèniors i sub-23, les proves de selecció repetiran el mateix format que el 2017 i se celebraran al Parc del Segre (del 26 al 28 d’abril) i Pau (del 2 al 5 de maig).

Els dos primers de cada categoria es guanyaran la plaça per representar Espanya a l’Europeu de Praga (de l’1 al 3 de juny), el Mundial de Rio de Janeiro (del 28 al 30 de setembre) i a les dos primeres proves de la Copa del Món, i al seu torn el tercer classificat també anirà a l’Europeu i a les dos Copes però haurà de ratificar la plaça mundialista a la repesca, que tindrà lloc durant el Campionat d’Espanya de la Seu d’Urgell (els dies 28 i 29 de juliol).

tracking