SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

Un lleidatà a l'Índia

Edu Gasol és l’entrenador de porters del Bengaluru FC, que dissabte juga la final de la Lliga índia || Va fitxar a l’estiu després de passar per Lleida i l’Hospitalet

Edu Gasol, durant una sessió de treball amb els porters del Bengaluru FC.

Edu Gasol, durant una sessió de treball amb els porters del Bengaluru FC.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tècnic lleidatà Edu Gasol té l’oportunitat, aquest dissabte que ve, de proclamar-se campió de la Indian Super League (ISL). És l’entrenador de porters del Bengaluru FC, equip que el cap de setmana passat es va classificar per a la final d’aquesta competició. Gasol, que ja va exercir d’entrenador de porters a l’Ascó, Lleida Esportiu i l’Hospitalet, a més de director esportiu de la UE Balàfia, es va incorporar a l’staff tècnic d’aquest club de l’Índia, dirigit per Albert Roca, que va ser preparador físic del FC Barcelona a l’etapa de Rijkaard i que també ha entrenat el Galatasaray turc, a més de les seleccions d’Aràbia Saudita i El Salvador.

“L’estiu passat em va trucar Albert Roca i em va oferir ser l’entrenador de porters”, explica Edu. “Em va atreure el projecte perquè ell és una persona reconeguda i amb un gran currículum, l’staff tècnic és pràcticament espanyol i es tracta d’un club amb molta ambició que ja és un referent en el futbol indi i asiàtic”, afegeix. Aquesta és la cinquena temporada del Bengaluru i en les quatre anteriors ja ha guanyat dos Lligues i dos Copes. A més, competeix també a l’AF Cup, equivalent asiàtic de l’Europa League.

“Hem quedat campions de la fase regular amb rècord de punts, quaranta, i com l’equip menys golejat, setze gols en divuit partits”, afegeix. A semifinals han superat el Pune City, entrenat per l’extècnic del Saragossa Ranko Popovic (0-0 a Pune i 3-1 a Bangalore, la ciutat que acull el Bengaluru). El rival sortirà de l’altra semifinal que juguen Chennaiyin FC i FC Goa.

“L’experiència està sent molt positiva. És un club molt professional i la Lliga és espectacular, està molt ben organitzada i té molt seguiment”, explica. “A nivell personal això et fa valorar moltes coses, el fet de viure fora de casa, conèixer una altra societat i cultura, veure els contrastos que hi ha en aquest país i, professionalment, està sent molt enriquidor. Només ens falta guanyar un títol.”

Pel que fa a l’equip afirma que “hi ha cinc jugadors espanyols, entre els quals es troben Dimas (ex-Barça B) i Miku (Getafe, Celtic, Rayo Vallecano) i dels jugadors indis en destaquen dos, Sunil Chettri, el Messi de l’Índia, el millor del país, i el porter, Gurpreet Singh, que és el porter de la selecció”.

Edu Gasol, durant una sessió de treball amb els porters del Bengaluru FC.

Edu Gasol, durant una sessió de treball amb els porters del Bengaluru FC.

tracking