SEGRE

HOQUEI SOBRE PATINS COMPETICIÓ

Voltregà recolza la CERS a Lleida

El club barceloní renuncia ser la seu de la Final Four i dóna suport a la candidatura de l’ICG || La fase final s’atorgarà al que tingui l’oferta econòmica més alta, amb un preu de sortida de 5.000 €

L’ICG Llista confia a emportar-se la victòria als despatxos i acollir la Final Four a l’Onze de Setembre.

L’ICG Llista confia a emportar-se la victòria als despatxos i acollir la Final Four a l’Onze de Setembre.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ICG Software Llista i la Paeria ja han iniciat les gestions per portar a Lleida la Final Four de la Copa CERS, la segona competició europea d’hoquei sobre patins que es disputarà els dies 28 i 29 d’abril. El club va rebre ahir del comitè europeu d’hoquei tota la documentació necessària per optar a ser l’organitzador de la fase final, un objectiu al qual renunciarà el Club Patí Voltregà en favor de la candidatura lleidatana. “Si Lleida vol la Final Four nosaltres ens retirarem i els donarem suport perquè la puguin acollir, ja que sent dos els equips de Catalunya que la jugaran, seria lògic que es quedés aquí i no haver de viatjar a Portugal o Itàlia”, va assegurar ahir el president del club barceloní, Xavier Sala, que reconeix que “no podem competir amb el potencial d’una ciutat com Lleida. Ja he parlat amb el president de l’ICG per expressar-li el nostre total suport”, va afegir.

ELS REQUISITS

  • Oferta econòmica. Els candidats han de presentar tota la documentació i una oferta econòmica com a taxa d’organització, que ha de ser com a mínim de 5.000 €. Les ofertes s’han d’enviar abans de les dotze de la nit del dia 26 de març. El 27 s’anunciarà la seu.
  • Despeses per a l’amfitrió. L’organitzador s’ha de fer càrrec del cost de l’allotjament i manutenció dels sis àrbitres i els quatre federatius que aniran a la Final Four, així com els trasllats i els arbitratges. Quant als equips participants, cadascú haurà d’assumir les despeses d’hotel, i l’organitzador només haurà d’encarregar-se dels trasllats. També s’haurà de responsabilitzar de la seguretat privada, del senyal de televisió i el servei mèdic.
  • Repartiment d’entrades. L’aforament del pavelló es dividirà en quatre par ts iguals, una per a cada equip participant.

El Llista ja sap quins requisits ha de complir per optar a la Final Four, entre els quals destaca la taxa d’organització. Els clubs aspirants han de presentar abans de les dotze de la nit del dia 26 de març tota la documentació i una oferta econòmica, que té un preu de partida de 5.000 euros. És a dir, que guanyarà el que més diners aportació en una subhasta secreta. També hi aspiren el Barcelos de Portugal i el Breganze d’Itàlia, el rival dels lleidatans a la primera semifinal. En cas d’haver-hi un empat en l’oferta econòmica amb l’entitat italiana, aquesta quedarà descartada a l’haver organitzat aquest país l’edició de l’any passat.

“Després d’un partit com el de dissabte acostuma a venir un punt de relaxació sense voler”, reconeix

No passarà el mateix amb l’ICG, malgrat que Lleida va ser la seu la temporada passada de la Final Four de l’Eurolliga, la màxima categoria que va conquerir el Reus, ja que es tracta d’una categoria diferent i, a més, l’organitzador va ser el FC Barcelona. El president de l’ICG Lleida, Enric Duch, va reconèixer ahir que “tenim moltes opcions de portar-la a Lleida” i va assegurar que l’escenari que proposaran serà l’Onze de Setembre i no el Barris Nord, com va succeir l’any passat. “No contemplem cap altra opció que no sigui el nostre pavelló, perquè volem jugar a la nostra pista”, va asseverar.

El cansament, el gran rival avui de l’ICG per enfrontar-se al Noia

Sense gairebé temps per assimilar la classificació per a la Final Four de la Copa CERS obtinguda dissabte passat, l’ICG Software Lleida reprèn aquesta nit (21.00) l’OK Lliga rebent a l’Onze de Setembre el Noia Freixenet, quart classificat. El cansament serà, segons el parer del tècnic, Albert Folguera, el principal obstacle. I és que l’equip amb prou feines ha tingut un dia complet de descans, ja que va arribar diumenge al migdia a Lleida després de viatjar tota la nit des de terres portugueses. “Venim de jugar un partit amb molta pressió, molta tensió, amb un viatge pel mig i sense gairebé descans, que ho complica tot més. Tot ens va en contra excepte que juguem a casa”, va indicar Folguera, que entendria una davallada dels jugadors, tot i que espera que no passi. “Després d’un partit com el de dissabte i d’haver-nos classificat, acostuma a venir un punt de relaxació sense voler. És una cosa humana. Esperem que no passi, però hi ha molt cansament acumulat, molts quilòmetres a sobre i amb horaris intempestius”, va avisar.

És per això que les rotacions seran més freqüents davant d’un Noia que aspira a entrar a la màxima categoria europea. “Necessitem que tots els jugadors donin el màxim nivell davant d’un rival que ens exigirà molt i que juga amb molta velocitat i intensitat. Hem de sortir amb un plantejament clar, molt atents i concentrats i sense concedir en defensa”, va assenyalar. Sobre la possibilitat que Lleida aculli la Final Four de la Copa CERS, Folguera es va mostrar il·lusionat. “Seria molt bonic poder jugar-la davant de la nostra afició, seria molt important, encara que també ens afegirà més pressió”, va dir. L’equip jugarà aquesta setmana dos partits, ja que dissabte visitarà l’Asturhockey abans d’agafar tres setmanes de vacances per la disputa de la Copa Llatina.

tracking