SEGRE

MOTOCICLISME

Márquez comença la defensa del títol en un escenari hostil

Aquest cap de setmana, al Gran Premi de Qatar

Márquez comença la defensa del títol en un escenari hostil

Márquez comença la defensa del títol en un escenari hostilEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) comença aquest cap de setmana la defensa del seu quart títol mundial de MotoGP amb la disputa del Gran Premi de Qatar, al circuit de Losail, per definició un escenari hostil per a les seues aspiracions.

Tot just una vegada ha aconseguit Marc Márquez guanyar a Qatar, va ser el 2014, quan va encadenar una sèrie ininterrompuda de deu victòries que el van portar al seu segon títol mundial consecutiu de MotoGP, però no sembla que el 2018 li vagi a ser igual de propici, almenys en aquest escenari, en el qual va aconseguir la setena posició com a millor resultat en els últims entrenaments de pretemporada realitzats allà i en els quals es va imposar el francès Johann Zarco (Yamaha YZR M 1).

Bé és cert que Márquez ha demostrat que el més important no és ser el millor a una volta sinó tenir un ritme consistent i una bona base de moto per a tota la temporada i en això és en el que ha centrat el seu entrenament el sis vegades campió del món de motociclisme, que a Losail ha aconseguit, a més de la victòria del 2014, sengles tercers llocs sobre el podi el 2016 i 2013.

L’australià Casey Stoner, ja retirat, i l’italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), són els pilots que més victòries han aconseguit en aquest traçat, amb quatre cada un, que és el gran premi inaugural de la temporada des del 2007 i l’única prova que es disputa de nit, si bé el present any s’avança la seua celebració en un parell d’hores.

L’última victòria de Rossi data del 2015 i abans les va aconseguir el 2010, el 2006 i el 2005, la qual cosa no li dóna una gran continuïtat a dalt de tot del podi qatarià, però la seua segona plaça després de Johann Zarco en els últims entrenaments realitzats allà li permeten ser optimista per a la prova inaugural d’un any 2018 que promet abans de començar una igualtat més important que en anteriors edicions.

Com Rossi, el seu company d’equip, l’espanyol Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1) haurà de ser tingut molt en compte ja que no en va és l’últim vencedor en aquest traçat, on l’any passat va protagonitzar un fulgurant inici de campanya, amb dos victòries consecutives, una ratxa que es va veure truncada a partir d’Austin, on Marc Márquez domina amb mà de ferro des que el traçat texà va entrar al calendari del campionat del món.

Zarco és i ha de ser un dels protagonistes en la primera cursa de l’any i també al llarg de la temporada, encara que en opinió de gairebé tots, una cosa són els entrenaments hivernals i una altra de molt diferent el moment de la cursa, però ja ningú descarta al pilot francès en la baralla habitual pel podi.

En aquesta mateixa lluita, a més dels pilots oficials de Yamaha i de Repsol Honda, ja que no s’ha de descartar mai a Dani Pedrosa, també han d’estar els pilots de Ducati, l’italià Andrea Dovizioso i l’espanyol Jorge Lorenzo, encara que el fabricant de Borgo Panigale no guanya en aquest traçat des de 2009, quan va aconseguir el triomf amb l’australià Casey Stoner.

Les Suzuki GSX RR de l’italià Andrea Iannone i l’espanyol Alex Rins també podrien tenir a Losail la seua quota de protagonisme; sisè i vuitè en els entrenaments realitzats allà a començaments de mes, tant l’u com l’altre han evidenciat un important pas endavant, igual com la moto i això ja és motiu més que suficient perquè siguin tinguts en compte.

L’italià Danilo Petrucci, al manillar de l’única Desmosedici GP18 que no és a l’equip oficial, té un repte importantíssim davant de si, ja que ha de demostrar la seua vàlua per aspirar a alguna moto oficial el 2019, sabedor que una plaça per a l’any que ve a l’escuderia Pramac ja és per al seu compatriota Francesco "Pecco" Bagnaia, de 21 anys, i en l’actualitat en Moto2.

Una mica més enrere hi haurà els representants de KTM, el britànic Bradley Smith i el català Pol Espargaró, que no arriba en òptimes condicions físiques després de la lesió que va patir en els entrenaments de Sepang i això va condicionar, i molt el creixement de la RC 16, en ser ell el pilot més important per a això.

I també els d’Aprilia, el català Aleix Espargaró i el britànic Scott Redding, encara que per al de Granollers aquesta temporada ha de ser la de lluitar per ser habitualment entre els cinc primers, si bé el fabricant de Noale no arribarà amb el nou i esperat motor, que se suposa ha de tenir més potència, acceleració i fiabilitat, precisament fins aquest gran premi inicial.

Álvaro Bautista repeteix al manillar de la Ducati de l’equip Aspar, ara amb la nova denominació Ángel Nieto, amb el model Desmosedici GP17, el mateix que portarà Tito Rabat en la seua nova singladura amb l’escuderia Reale Avintia.

Arriben nous a la categoria el campió del món de Moto2, l’italià Franco Morbidelli, el japonès Takaaki Nakagami, el suís Thomas Luthi, tots ells sobre sengles Honda RC 213 V, el belga Xavier Simeon (Ducati Desmosedici GP16) i el malai Hafizh Syahrin (Yamaha YZR M 1).

tracking