El Bayern passa amb facilitat al guanyar el Besiktas a Istanbul

Amb un 8-1 global i Heynckes encadena 11 triomfs a la Champions

Jordi Alba i Messi celebren la classificació per als quarts de final.

Jordi Alba i Messi celebren la classificació per als quarts de final.EFE

El Bayern Munic es va imposar ahir al Besiktas (1-3), amb la qual cosa va segellar el pas a quarts de final de la Lliga de Campions i, de passada, va donar un nou rècord a l’entrenador, Jupp Heynckes, que ha guanyat onze partits seguits a la màxima competició de clubs europea. El resultat del partit d’anada, un 5-0 a favor del Bayern, feia que el duel d’Istanbul fos només un tràmit, tret d’un improbable miracle turc que va estar lluny d’insinuar-se. Al final, un global de 8-1 per als alemanys. El Bayern es va posar en avantatge al minut 18 amb un gol de Thiago Alcántara, que va marcar amb una rematada des de dins de l’àrea petita després de rebre una centrada de Thomas Müller des de la banda dreta. La jugada l’havia iniciat Franck Ribery, a l’altra banda, quan es va desfer de dos contraris a prop de la ratlla central per passar la pilota al centre i Arturo Vidal va prolongar la passada perquè Müller rebés a la banda dreta. El Besiktas feia esforços per aconseguir almenys un bon comiat de la Lliga de Campions i jugava bé fins a tres quarts de pista, però li va faltar precisió en les passades a l’àrea.

Durant el primer temps, només al minut 44 hi va haver una situació de certa inquietud per al Bayern, quan Mats Hummels va atallar una rematada de Göhktan Gonül dins de l’àrea.

Tot just començada la segona part, el Bayern va augmentar el compte amb un gol en pròpia porta de Gonül (0-2) que va desviar cap a la porteria una centrada de Rafinha que buscava Robert Lewandowski. El Besiktas va marcar al minut 59, amb una rematada del brasiler Vagner Love. El Bayern va aguantar els prop de deu minuts d’ofensiva turca i al minut 84 va aconseguir l’1-3 definitiu, per mitjà de Sandro Wagner, que va anotar amb el pit a porta buida, a centrada d’Alaba.