SEGRE

ESQUÍ DE MUNTANYA COMPETICIÓ

Jornet es trenca el peroné

Es va precipitar a l’últim descens quan liderava la Pierra Menta i va haver de ser rescatat i traslladat a un hospital || El lleidatà diu adéu a la temporada

286385_1.jpg

286385_1.jpgJOCELYN CHAVY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Kilian Jornet es va fer ahir una fractura de peroné al caure a la part final de la Pierra Menta, una de les proves més emblemàtiques d’esquí de muntanya que liderava al costat de l’austríac Jakob Hermann.

Jornet, que aspirava a la quarta victòria a la Pierra Menta, va caure a l’últim descens i es va lesionar una cama. Immediatament va ser rescatat i atès per les assistències, però es va veure obligat a abandonar i diu adéu a la temporada. “Érem tan a prop de la victòria, però estic encara més trist per Kilian”, va manifestar Herrmann.

Les barcelonines Mireia Miró i Marta Garcia van acabar terceres en categoria femenina

“Després de la caiguda i sabent com és, es va aixecar per seguir, però no era possible. Espero que no sigui gaire greu”, va dir l’austríac, que va tornar sol a la zona de meta, amb els esquís de Jornet. Unes hores més tard, el mateix Jornet va publicar a Twitter una fotografia d’una radiografia en la qual s’aprecia una evident fractura de peroné.

“Bé, així és com acaba aquesta Pierra Menta per a mi. Gràcies a tots els patrocinadors i organitzadors pel suport! I ho sento pel meu company d’equip Jakob, estàvem fent una gran cursa! Ara unes quantes setmanes de descans obligatori”, va escriure Jornet.

L’última jornada de la Pierra Menta, emblemàtica prova que té lloc al massís de Beaufortain es va disputar amb mal temps i fortes nevades. Jornet i Hermann sortien amb 2:38 d’avantatge sobre Michele Boscacci i Antonioli Robert.

Jornet havia tornat fa un mes a la competició després d’operar-se totes dos espatlles el 20 d’octubre. El lleidatà, de trenta anys, ja va tenir una caiguda sense importància a la primera etapa i fins i tot va trencar un esquí. La victòria va ser per als italians Michele Boscacci i Robert Antonioli al davant dels francesos Xavier Gachet i William Bon Mardion, i al seu torn en categoria femenina es va imposar la parella formada per la francesa Axelle Mollaret i la també italiana Katia Tomatis, al davant de la francesa Laetitia Roux i la sueca Emelie Forsberg, i de les catalanes Mireia Miró i Marta Garcia.

286385_2.jpg

286385_2.jpgJOCELYN CHAVY

tracking