BÀSQUET LLIGA FEMENINA

Massa càstig

El Cadí la Seu perd l’enfrontament i l’‘average’ a la pista de l’Uni Ferrol, però manté les opcions de classificar-se per al ‘play-off’ || Un parcial de 17-3 els últims set minuts el condemna

Caitlyn Ramirez, la màxima anotadora del Cadí ahir, intenta el tir davant la defensa de Sánchez.UNI FERROL

El Cadí la Seu va perdre ahir a la pista de l’Uni Ferrol (77-62) un partit amb massa alts i baixos. Un nefast últim quart, en què va encaixar un parcial de 17-3, les va acabar condemnant a una derrota massa grossa i cedint, a més, l’average. Per sort, la sorprenent derrota del Bizkaia a casa davant del Campus Promete minimitza els danys de la derrota, que deixa les urgellenques amb opcions d’entrar al play-off. Per aconseguir-ho haurà de guanyar les dos jornades que queden o l’última davant del conjunt biscaí per més de cinc punts de diferència. El duel amb el quart classificat de la Lliga DIA no va començar gens bé per al Cadí. Les de Ferrol, liderades per Prince i Araujo, es van distanciar molt aviat en el marcador. Superat l’equador del primer quart ja manaven per 13 punts de diferència (25-12, m. 6), davant d’un rival poc intens en defensa i desencertat en atac. Un triple de Ramírez va semblar trencar la dinàmica, però no va evitar que al final del període el desavantatge fos d’11 punts (32-21).

Al segon assalt la decoració va canviar radicalment i el Cadí va capgirar el partit amb un parcial de 4-18, que li va permetre manar per primera vegada al marcador (36-39). Va ser des d’una defensa molt més intensa i amb un joc col·lectiu en atac quan les de Bernat Canut van mostrar la seua millor versió. La igualtat va presidir el tercer període (14-14), tot i que les urgellenques van mantenir els tres punts d’avantatge gràcies a un triple últim d’Oma (50-53).

L’escorta cedida pel Girona va ser clau per mantenir el marcador igualat en l’arrancada de l’últim període (60-59, m. 33), però a partir d’allà l’Uni Ferrol, dominador absolut del rebot, va recuperar les prestacions i el Cadí es va desconnectar. Araujo i Prince van tornar a aparèixer, sobretot la primera, que va presentar la candidatura a ser l’MVP de la jornada amb 36 punts de valoració. Anotava, rebotejava i donava assistències a les ompanyes. Tot i així, el Cadí va tenir l’opció d’enganxar-se de nou amb un triple de Ramírez, que va situar el 65-62 amb tres minuts i mig encara per disputar. Araujo va perdre la pilota i Yurena Díaz va tenir l’opció d’igualar el partit, però va errar el triple. La resposta gallega va ser contundent: triple de Calvo, obligant Canut a parar el partit (68-62).

Però les instruccions no van fer l’efecte desitjat i el Cadí va ser incapaç d’anotar un sol punt en els últims tres minuts, encaixant-ne nou i completant un parcial en contra de 17-3 en els set minuts finals.

“Al final no hem pres bones decisions”Bernat Canut, tècnic del Cadí la Seu, va reconèixer que l’equip no va saber jugar bé els últims minuts, mentre va destacar les jugadores per la reacció que van tenir després d’un nefast primer quart. “L’equip ha reaccionat bé després d’un primer període en què vam estar molt fluixes i a elles els va entrar tot. Quan semblava que havíem aconseguit un equilibri, en els últims cinc minuts del partit no hem pres bones decisions i el Ferrol ha recuperat l’encert”, va assenyalar Canut, que va apuntar que “el marcador no reflecteix la igualtat que hi va haver durant l’encontre”.