EL MILLOREL PITJOR

L'EFAC encara té opcions

Un solitari gol de Chipi (68’) dóna els tres punts a un Almacelles que continua aspirant a l’ascens || L’Alpicat va defensar i va pressionar bé a la primera part però es va veure superat al segon temps

El jugador visitant Fabregat s’eleva per sobre de la resta per rebutjar de cap, davant la presència de Traguany i del local Jordi Martí.ITMAR FABREGAT

L’EFAC es va imposar per la mínima al derbi davant d’un bon Alpicat, que va plantar cara malgrat la derrota (1-0). Els locals es van veure superats als primers compassos del xoc per un Alpicat que va generar perill per mitjà de Xavi Gomà i Juanjo, però la línia defensiva i el porter de l’equip d’Almacelles van evitar el gol matiner del conjunt dirigit per Sergi Vela. A poc a poc, l’EFAC va aconseguir el control del partit, encara que Xavi Gomà i Juanjo van tenir alguna ocasió més mitjançant ràpids contraatacs. L’Alpicat es va mantenir ben tancat a darrere i va pressionar amb encert per evitar les escomeses d’un EFAC que hauria pogut avançar-se diverses vegades en el marcador per mitjà de Viladegut, Pol i Jordi Martí. El primer temps va transcórrer així, amb més intensitat que bon joc per part de tots dos conjunts, i es va arribar al final dels primers 45 minuts amb l’empat sense gols inicial. La segona part va començar amb una falta directa de Joel que va obligar a lluir-se el porter visitant amb una gran estirada (47’). Al cap de dos minuts, va arribar la resposta de l’Alpicat mitjançant Juanjo, que no va poder resoldre un mà a mà amb Chiné. L’EFAC no va tardar a reaccionar i va començar a generar molt perill per les bandes. Fruit d’això va arribar el primer i únic gol del partit. Corria el minut 68 quan Monfort va arribar a la línia de fons per la banda dreta i va posar una centrada mesurada a Chipi perquè aquest aconseguís el que a la fi significaria el gol de la victòria local. La jugada del gol de l’EFAC va ser doblement desafortunada per a l’Alpicat, ja que en la mateixa acció el porter Joel va xocar amb un dels pals i el van haver de substituir.

Arran del gol aconseguit pels homes de Petreñas, els d’Almacelles van generar diverses ocasions per ampliar les distàncies en el marcador, via Jordi Martí, Pol i Chipi, però els va faltar encert en les respectives rematades. Amb l’entrada sobre el terreny de joc del visitant Vendrell i, especialment, als últims cinc minuts del partit, l’Alpicat va buscar amb afany el gol de l’empat, malgrat que amb més cor que cap. D’aquesta manera es va arribar al final del partit amb la victòria d’un EFAC que es manté com a tercer classificat del Grup II de Primera Catalana, empatat a 48 punts amb el Viladecans. L’Alpicat, per la seua banda, va encaixar la setena derrota consecutiva i, malgrat la bona actitud sobre el camp, haurà de seguir treballant per començar a sumar punts i allunyar-se de la zona baixa de la taula classificatòria.

“Encara no hi ha res decidit” L’entrenador de l’EFAC, Pablo Petreñas, va comentar després de la victòria de l’equip amb l’Alpicat que “ells venien d’una dinàmica negativa i nosaltres al contrari. Això s’ha notat al llarg d’un partit en el qual hem tingut més domini”, si bé va admetre que “el nostre inici ha sigut una mica dubitatiu”. Petreñas va lamentar que “a la primera part hem tingut alguna ocasió per avançar-nos en el marcador, però ens ha faltat definir” i, respecte a l’Alpicat, va destacar que “s’han tancat bé a darrere i han buscat sorprendre’ns a la contra” però, després del descans, “hem canviat el plantejament i hem començat a generar perill per les bandes, que ha estat com ha arribat el gol de Chipi”. Respecte a la bona situació que viu l’EFAC, el tècnic va matisar que “ens trobem en una situació bonica, però també complicada. Encada queden nou jornades per disputar i encara no hi ha res decidit”. Finalment, va desitjar a l’Alpicat “tota la sort del món. Espero que puguin canviar aquesta dinàmica negativa i comencin a sumar per poder sortir de la zona baixa”.

“Felicito els meus jugadors” El tècnic de l’Alpicat, Sergi Vela, va declarar després de la derrota encaixada al camp de l’EFAC que “felicito el meu equip. Hem plantat de cara a tot un EFAC, que és a la zona alta de la taula, al seu camp”, si bé va lamentar que “malgrat la bona tasca en defensa, no hem pogut sumar almenys un punt, que ens hauria ajudat a començar a revertir aquesta situació”. No obstant, va considerar que “aquesta és l’actitud i el camí que hem de seguir per començar a sumar”. Respecte al duel per si mateix, Vela va comentar que “ells han portat la iniciativa durant bona part de l’encontre, però nosaltres hem lluitat amb les nostres armes: una bona defensa i ràpids contraatacs”, i va admetre que “si haguéssim aprofitat alguna de les ocasions que hem tingut al primer temps, potser el partit hauria anat d’una altra forma ja que és més senzill defensar un 0-1 que igualar o remuntar un 1-0”. Finalment, va destacar que l’EFAC “té un molt bon equip i no és casualitat la posició que ocupa a la classificació”.