EL MILLOREL PITJOR

La Lliga es posa blaugrana

El Barça en té prou amb la primera meitat per superar l’Athletic i deixa l’Atlètic a 11 punts amb la derrota a Vila-real || Alcácer va obrir el marcador als 8 minuts i Messi va sentenciar a la mitja hora de joc

Messi celebra amb Dembélé la segona diana dels blaugranes, que va deixar el partit encarrilat per al Barça.EFE

El FC Barcelona va sumar ahir una nova victòria a la Lliga (2-0) amb l’Athletic, amb la qual manté la condició de líder indiscutible i invicte gràcies a una gran actuació col·lectiva durant la primera meitat i, en especial, d’un Messi que va desarborar amb el seu joc i un gol la defensa d’un rival tocat després de l’eliminació de Lliga Europa. A més, va sortir més que beneficiat de la derrota de l’Atlètic a Vila-real, que deixa els blanc-i-rojos a la segona posició a 11 punts més l’average particular a falta de nou jornades.Les baixes importants a l’onze blaugrana de Sergio Busquets, per lesió, i de Luis Suárez, per sanció, tot just van tenir repercussió en un conjunt local que va trobar una vegada més en Messi la referència ofensiva i en el treball en bloc a la pressió avançada la manera d’ofegar qualsevol intent oponent. L’argentí va avisar pilota aturada abans de combinar per enèsima vegada durant aquesta temporada amb un Jordi Alba que, en aquesta ocasió, va optar per assistir Paco Alcácer. El valencià va aprofitar l’absència de Luis Suárez per anotar el primer gol de l’any pocs minuts després de l’arrancada del partit al Camp Nou (1-0).

El matiner gol va evidenciar els dubtes d’un Athletic amb possible fatiga i en mal moment anímic, després de la caiguda als vuitens de la Lliga Europa contra el Marsella de dijous passat. Davant del seu exequip, Ernesto Valverde no va tenir pietat i va ordenar una pressió avançada que va posar en un compromís els bascos.

Amb els bilbaïns tancats al seu camp, Kepa i els pals van evitar una golejada abans del descans. Dembélé, en el seu millor moment com a jugador blaugrana, va topar en dos ocasions amb les bones accions del porter visitant, i al seu torn Coutinho, en dos ocasions, i Paulinho, en una altra, es van estavellar amb la fusta. Al que no hi va haver manera de frenar va ser Messi, que va rebre una passada de Dembélé a la frontal de l’àrea per ampliar l’avantatge amb un tret creuat i ras. El segon gol va certificar la superioritat visible del Barça en una primera meitat en la qual Ter Stegen va estar inèdit (2-0).

Després del pas pels vestidors, Ziganda va intentar canviar la marxa de l’encontre movent una banqueta en la qual comptava amb els sorprenents suplents Williams i Aduriz. Tanmateix, el tècnic va optar per reforçar el centre del camp amb l’entrada d’Iturraspe per provar de frenar la sagnia d’ocasions locals.

La modificació a l’estructura de l’equip va provocar un canvi d’actitud que va desembocar en els millors minuts visitants, amb un tret desviat de Lekue des de la frontal i un altre, en posició molt forçada, de Sabin Merino a la primera contra visitant. Aquest canvi de dinàmica va anivellar el joc, tot i que els bilbaïns no van aconseguir l’encert per retallar diferències, malgrat l’ingrés al terreny de joc de Williams i Aduriz. La millora rival, la relaxació i el cansament van abaixar la intensitat d’un Barcelona que ja no va poder trobar amb facilitat Messi i que es va limitar a gestionar l’avantatge, malgrat una última ocasió en què la pilota va marxar una mica desviada. Amb la collita d’aquests tres punts, el Barça va pressionar un Atlètic de Madrid a 11 punts del liderat abans de la visita a Vila-real, on va acabar caient per un ajustat 2-1 i acomiadant-se de qualsevol opció. Per la seua part, l’Athletic va tancar amb aquesta derrota una setmana de crua realitat, amb una temporada escassa de futbol. La reacció després del descans va endolcir uns pobres primers 45 minuts.