SEGRE

EL MILLOREL PITJOR

Tres punts d'or per al Lleida

Un gol de Javi López al 86 enderroca les trinxeres d’un Ebro que no va rematar ni una sola vegada entre els tres pals || El Lleida es torna a situar a un punt del ‘play-off’ i té a només quatre la segona plaça

Els jugadors del Lleida abracen i corren a felicitar Javi López després d’aconseguir un gol tardà que deixava els tres punts a casa i que permet a l’equip mantenir fermes les aspiracions d’assolir el ‘play-off’ a la taula.

Els jugadors del Lleida abracen i corren a felicitar Javi López després d’aconseguir un gol tardà que deixava els tres punts a casa i que permet a l’equip mantenir fermes les aspiracions d’assolir el ‘play-off’ a la taula.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu va aconseguir un triomf agònic i, alhora, vital en les aspiracions de classificar-se per al play-off al derrotar l’Ebro gràcies a un gol de Javi López al minut 86. Amb aquests tres punts, els blaus s’han tornat a situar a un sol punt del play-off (que ocupa el Cornellà), a tres del tercer lloc (Vila-real B) i a quatre del segon (Elx). És el resultat de ser el millor equip de la segona volta amb 23 punts sumats sobre 33 de possibles.

El Lleida va poder rescabalar-se de la dolorosa derrota in extremis a Cornellà i va guanyar també a última hora després de treure petroli d’un partit molt dur, treballat i ple d’arestes en el qual, com la temporada passada, l’equip saragossà va vendre molt cara la derrota. Això sí, l’Ebro no va xutar ni una sola vegada entre els tres pals en els més de noranta minuts que va durar l’encontre. Els homes de Gerard Albadalejo van dominar sempre el joc, però els va faltar profunditat i encert a l’última passada, sobretot a la primera meitat. Contra l’Ebro es va dedicar més a defensar-se amb ordre i intentar contrarestar el joc combinatiu local. Un tret de Pumar que el porter Salva va desviar a córner i una falta que va llançar Javi López lleugerament alta va ser pràcticament tot el bagatge ofensiu d’un Lleida imprecís i amb poca clarividència en els últims metres.

Sense fer res en atac, l’Ebro es va trobar a la mitja hora de joc amb la gran oportunitat. El veterà davanter David Mainz va guanyar en la carrera Eneko i es va plantar sol amb Rivas, però molt forçat va rematar fora al costat del pal. No hi va haver més notícies en l’aspecte ofensiu d’un Ebro que, a la segona meitat, acusaria el cansament obligat per un Lleida amb més recursos i qualitat en els jugadors.

Després del descans, el Lleida va començar pressionant amb dos ocasions gairebé consecutives de Juanto, però va estar una mica desordenat en la recta final, després de la substitució d’Albístegui per Jordi Martínez que va deixar sense referent el centre del camp lleidatà i la mateixa ansietat que creixia en els blaus al no poder obrir el marcador. Gerard Albadalejo ho va veure de seguida i va rectificar donant entrada a Valiente perquè tornés l’equilibri i l’ordre davant de la defensa. Però la influència més important en els canvis que es van produir la va tenir l’entrada al camp de Joel Huertas, una altra vegada com a revulsiu. En el talentós futbolista de Juneda es va iniciar l’acció del gol, amb ruleta inclosa, que va seguir Juanto obrint a la banda a Aitor Núñez, que va centrar al cor de l’àrea perquè emergís Javi López i d’una gran rematada de cap aconseguís un gol que val el seu pes en or. El Lleida visitarà la pròxima jornada el Vila-real B, dissabte a les 18.00 hores, en un altre partit clau per al qual el club ha organitzat autocars.

tracking