SEGRE

AUTOMOBILISME AUTOCRÒS

Ares Lahoz, primera dona a competir i guanyar una prova de la màxima categoria de l'Estatal d'autocròs

La jove Ares Lahoz, de 18 anys, es va convertir diumenge en la primera dona a competir i guanyar una prova de la màxima categoria de l’Estatal d’autocròs || Al maig debutarà a l’Europeu

Ares Lahoz posa amb el cotxe que va pilotar a Motorland i que utilitzarà al Campionat d’Europa que arranca el mes de maig vinent.

Ares Lahoz posa amb el cotxe que va pilotar a Motorland i que utilitzarà al Campionat d’Europa que arranca el mes de maig vinent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ares Lahoz ha deixat la seua empremta per a la història al Campionat d’Espanya absolut d’autocròs al convertir-se en la primera dona que competeix i guanya una prova de la màxima categoria, la Divisió III, un certamen que va arrancar aquest diumenge al circuit de Motorland d’Alcanyís. Als seus 18 anys, aquesta pilot de Mollerussa va sorprendre tothom, ella inclosa, i es va alçar amb una victòria sense precedents i davant de rivals de molta més edat i experiència.

El 2015, amb 15 anys, ja va avisar pujant al tercer calaix del podi en la seua primera carrera oficial, a la Fórmula Júnior Car Cros, i l’any passat va liderar el Campionat d’Espanya fins que un contratemps en la penúltima prova, quan la van treure de la pista, li va privar el seu primer títol, acabant quarta, a més de guanyar el Català júnior. Aquest any ha fet un pas més, doctorant-se davant dels més ràpids de l’autocròs, on mai no havia corregut una dona. Va marcar el millor temps en els entrenaments, va guanyar una mànega, va ser segona en una altra i a la final, en la qual partia des del tercer lloc, es va imposar després de superar el riojà Luis Ángel Muñoz a tres voltes per a la conclusió. “Estic flipant perquè no m’esperava estar al podi, i molt menys guanyar”, reconeix la jove mollerussenca, que aquesta temporada farà el seu debut a l’Europeu, concretament a la categoria Junior Buggy.

Amb 15 anys va pujar al podi en la primera prova oficial i l’any passat va arribar a liderar l’Estatal júnior

Filla de l’excampió d’Espanya Delfí Lahoz, que també competirà al campionat continental, va exhibir els seus dots de pilotatge malgrat comptar amb el cotxe menys potent, un Speed Car que fabrica el seu pare i que ja han adquirit il·lustres de les quatre rodes com Carlos Sainz, Dani Sainz, Juha Kankkunen, Mikko Hirvonen, Marcus Gromholm o Nasser al-Attiyah, entre altres. “A l’Europeu ha de córrer amb un cotxe de fins a 600 cc, una cilindrada que no hi ha al Campionat d’Espanya en la seua edat, per això ha hagut de córrer a la Divisió III a tall de pretemporada, i la veritat és que ens ha sorprès”, afirma Delfí.

De les deu carreres que componen l’Europeu, que arranca els propers dies 5 i 6 de maig a Alemanya, l’Ares i el seu pare competiran en vuit, ja que les de Letònia i Lituània les han descartat per la seua llunyania. L’objectiu és ben clar: aspirar al podi el mestre i agafar experiència l’aprenent.

"No et valoren per ser dona i m'alegro d'haver fet callar boques"

Encara que ja fa quatre temporades que competeix entre homes i amb molt bons resultats, Ares Lahoz ha de demostrar la seua vàlua en cada carrera pel fet de ser dona.

A l’Estatal disputat aquest diumenge a Motorland Aragó va haver de sentir comentaris abans de les carreres que no tenia gaires possibilitats davant del potencial dels seus rivals. “Alguns pares de pilots em van dir que no hi tenia res a fer, que em passarien tots a la sortida, i els vaig dir que ja veuríem, per això m’alegro d’haver fet callar boques”, apunta la lleidatana, que no se sent discriminada però sí infravalorada.

“No et valoren per ser dona, perquè creuen que no pots competir de tu a tu amb els homes i fer-ho bé, però dins del cotxe tots som iguals”.

De moment es pren l’autocròs com un hobby. “No m’he plantejat res de moment, sobretot perquè la modalitat en la qual corro té poca notorietat, però mai se sap”, va declarar l’Ares, que va afegir que arribar a competir al Mundial de Ral·li Cros “seria un somni, el màxim a què podria aspirar, encara que de moment anem pas a pas.”

Ares Lahoz posa amb el cotxe que va pilotar a Motorland i que utilitzarà al Campionat d’Europa que arranca el mes de maig vinent.

Ares Lahoz posa amb el cotxe que va pilotar a Motorland i que utilitzarà al Campionat d’Europa que arranca el mes de maig vinent.SEGRE

tracking