SEGRE

MOTOR COMPETICIÓ

Mare i filla, a tot gas

Lydia López i Ylenia Tan, de només 12 anys, competeixen a partir de dissabte a la raid Spring Maroc Challenge || La petita serà la copilot de la seua progenitora

Lydia López i la seua filla Ylenia Tan, amb el cotxe amb què competiran a partir de dissabte en una nova edició de l’Spring Maroc Challenge.

Lydia López i la seua filla Ylenia Tan, amb el cotxe amb què competiran a partir de dissabte en una nova edició de l’Spring Maroc Challenge.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lydia López i la gran de les seues dos filles, Ylenia Tan, iniciaran dissabte una gran aventura pel desert del Marroc, la Maroc Challenge, una raid competitiva de cinc etapes en què la petita, de 12 anys, s’iniciarà com a copilot de la seua mare. “Sempre ha viscut envoltada de cotxes i volia compartir amb ella aquesta experiència, ja que també és una apassionada del motor. Però no ve com una passatgera, sinó que farà totes les funcions que se li suposen a un copilot. Ja s’ha estudiat els recorreguts i els waypoints per estar preparada”, assenyala Lydia, que estarà assistida pel seu marit amb un cotxe d’assistència. La pilot de 34 anys té una àmplia experiència al món de les raids i aquesta serà la quarta ocasió en què prendrà part de la Maroc Challenge. “Fins que no vam estar segurs de la seua subjecció al cotxe i que s’espavila a la perfecció amb tots els dispositius no se’ns hauria ocorregut que hi participés. Ella té moltes ganes de viure aquesta aventura i de compartir-la amb la seua mare, encara que la seua germana Nagore, de 8 anys, protesta perquè no pot venir”, fa broma la pilot lleidatana. “Potser en un futur podem fer equip les dos germanes”, assenyala la petita copilot.

RAL·LI SOLIDARI Les lleidatanes aportaran material educatiu per als nens de la zona d’Erfoud, al cor del Marroc

El cotxe amb què competiran està totalment adaptat a les seues necessitats, perquè Ylenia amb prou feines hagi d’assistir la seua mare en la mecànica. A més, les dos lleidatanes també aportaran el seu gra de sorra a l’Associació Cultural Hassi Labied, destinada a promoure el desenvolupament cultural i econòmic de la zona d’Erfoud. “També portem material per als nens i tota mena d’ajuda per a ells. Per als nostres fills és important que tinguin consciència de la solidaritat amb els més necessitats. Ylenia ja ha estat al Marroc i sempre ha volgut tornar a repetir l’experiència.”

tracking