CICLISME COMPETICIÓ

Valverde lidera una Volta que canvia la meta d'avui pel risc d'allaus

Alejandro Valverde aixeca els braços al creuar la meta a Valls.

Alejandro Valverde aixeca els braços al creuar la meta a Valls.EFE

Alejandro Valverde (Movistar) va guanyar ahir la segona etapa de la Volta a Catalunya, disputada entre Mataró i Valls sobre 175,6 quilòmetres, a l’imposar-se en un esprint llarg i ràpid a Daril Impey (Mitchelton-Scott) i Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe) i posar-se líder gràcies també a les bonificacions.

La jornada va estar marcada per l’apatia dels corredors, que tampoc va ajudar la neutralització per un pas a nivell a Igualada. El murcià, gràcies als dos segons de bonificació de l’esprint intermedi de Sarral, avantatja ara en 11 segons el seu company Nairo Quintana i en 12 Bob Jungels (Quick-Step), un dels seus màxims rivals.

D’altra banda, el risc d’allaus ha obligat l’organització a modificar substancialment el recorregut de l’etapa d’avui, que es retallarà en més de 40 quilòmetres, ja que no només se suprimeix l’ascensió final a l’estació hivernal de Vallter 2000, de categoria especial, sinó també al port d’Oix i a Rocabruna, tots dos de primera categoria.

Al seu lloc, el pilot ascendirà el port de Bracons, que ja estava previst, i el de Collabós, de segona categoria i situat a 13,5 quilòmetres de la meta, que estarà emplaçada finalment a la localitat gironina de Camprodon.