SEGRE

AUTOMOBILISME FÓRMULA 1

Hamilton i Vettel, rere Fangio

Tots dos són a un títol dels cinc del mític pilot argentí || L’anglès, guanyador de tres de les últimes quatre corones, surt com a favorit, i Fernando Alonso aspira al podi

Vettel, a impedir des de la ‘pole’ el títol de Hamilton a Mèxic

Vettel, a impedir des de la ‘pole’ el títol de Hamilton a MèxicEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Campionat del Món de Fórmula 1 obre el teló aquest diumenge amb el Gran Premi d’Austràlia al circuit Albert Park de Melbourne, on dos tetracampions del món, el britànic Lewis Hamilton (Mercedes) i l’alemany Sebastian Vettel (Ferrari), surten com a teòrics favorits, amb permís dels dos pilots de Red Bull, l’australià Daniel Ricciardo i l’holandès Max Verstappen, i al seu torn Fernando Alonso, que estrena motor Renault al McLaren, buscarà, cinc anys després d’haver celebrat l’últim, el trenta-tresè triomf en la categoria reina.

Hamilton, vigent campió, ha sumat les últimes tres corones en els quatre anys de domini de Mercedes (2014, 2015 i 2017, a més de la del 2008 amb McLaren), que també es va emportar el títol del 2016 amb l’alemany Nico Rosberg, retirat després d’aconseguir el campionat. Per la seua banda, Vettel té a l’historial quatre títols seguits amb Red Bull (2010-2013) i encarna les esperances de Ferrari de tornar a tenir un campió des de l’últim títol, que data del 2007, aconseguit pel seu company finlandès Kimi Raikkonen, de tornada a la Scuderia des de l’any 2014.

El madrileny ha de fer un pas endavant en la seua primera temporada completa amb Renault

Els dos, amb el francès Alain Prost (guanyador el 1985, el 1986, el 1989 i el 1993), són els únics pilots de la història amb quatre entorxats i aspiren a abastar a un mite: l’argentí Juan Manuel Fangio, que en va aconseguir cinc entre el 1951 i el 1957 (el primer amb una Alfa Romeo i després en va encadenar quatre més amb Maserati). Per sobre únicament hi ha el kàiser alemany Michael Schumacher, amb set (entre el 1994 i el 2004) i que segueix convalescent encara del greu accident d’esquí que va tenir als Alps francesos fa més de quatre anys. La baralla dels equips que aspiren a atansar-se a les tres escuderies dominadores dels últims anys s’endevina més oberta que mai aquest 2018. A aquesta posició aspira el nou projecte de McLaren, que va posar fi a la tortuosa relació de tres anys amb Honda per rebre els motors del fabricant francès Renault, amb l’objectiu de donar a Fernando Alonso, bicampió del món el 2005 i el 2006 amb aquesta mateixa marca, una temporada més competitiva en la qual lluitar al capdavant, després de tres temporades de contrarietats.

Amb els mateixos motors, acompanyats pel treball de tota la fàbrica Renault al complet, competirà un altre espanyol, Carlos Sainz, en la primera temporada completa amb l’escuderia gal·la en què ja va competir al final de la passada. L’objectiu és fer un pas endavant, rivalitzant primer amb el seu company d’equip, el competitiu alemany Nico Hülkenberg.

Seogns l’asturià, “en els punts i a prop del top 5” al circuit d’Albert Park, seria “el millor” que podrien fer diumenge “per començar la temporada”. “Necessitem aquest bon resultat per motivar l’equip”, va admetre en aquest sentit.

“McLaren pot batre Mercedes en un futur” Fernando Alonso es mostra “optimista” de cara a l’inici del Mundial a Melbourne, on creu que tindrà “al cent per cent” l’MCL33 per buscar “un bon resultat” que els doni motivació per a la resta de l’any, i va deixar clar que “està a les nostres mans millorar i, amb sort, poder batre’ls molt aviat [Mercedes i Ferrari]. Probablement, McLaren és un dels equips que poden fer-ho en un futur pròxim i espero que aquell futur estigui a prop i que pugui ser fins i tot aquest any”.

tracking