SEGRE

BÀSQUET LEB OR

La salvació, en dos partits

L’Actel Força Lleida podria deixar encarrilada la permanència si guanya l’Araberri i el Càceres en una setmana || Les dos jornades següents oferiran fins a quatre duels entre rivals directes

La victòria de dimecres passat contra el Prat ha rellançat les opcions de l’Actel per aconseguir la salvació.

La victòria de dimecres passat contra el Prat ha rellançat les opcions de l’Actel per aconseguir la salvació.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gran victòria aconseguida dimecres passat davant del Prat ha obert de bat a bat les possibilitats de salvació d’un Actel Força Lleida que ha passat de la depressió a l’eufòria continguda en qüestió d’hores. La derrota a Valladolid, la cinquena consecutiva, va deixar molt tocada anímicament una plantilla que veia la zona de descens a només una victòria. Els esdeveniments es van precipitar i la junta directiva, per unanimitat, decidia rellevar dissabte Borja Comenge com a tècnic i donar l’alternativa al seu segon, Jorge Serna, per buscar així un revulsiu que, per unes causes o altres, va obrar l’efecte desitjat amb el triomf de prestigi i capital sobre el Prat, que ha allunyat una mica els lleidatans del precipici de la LEB Plata.

Ara, amb sis partits al davant de la fase regular i amb un matalàs de dos victòries sobre les dos places de descens, les possibilitats de l’Actel de salvar-se cobren més força. I és que en una setmana podria deixar la permanència pràcticament liquidada, ja que visita dos rivals de la seua lliga com són l’Araberri (aquest diumenge) i el Càceres (el dia 1 d’abril), i en sengles jornades amb molts enfrontaments directes, concretament quatre. En la vint-i-novena s’enfrontaran Clavijo i Palma d’una banda, i Azpeitia i Barça B de l’altra, mentre que a la següent jornada els enfrontaments seran Palma-Azpeitia i Osca-Clavijo. A més, altres rivals directes tindran partits summament complicats, especialment l’Osca i el Càceres, que aquest cap de setmana visitaran els dos primers classificats de la Lliga, el Breogán i el Prat, respectivament, que arribaran desitjosos de rescabalar-se de les seues derrotes de la jornada passada. També ho tindrà complicat el filial blaugrana, que rebrà un Corunya immers en la lluita per la cinquena plaça del play-off.

L’equip de Jorge Serna surt victoriós en igualtat de triomfs amb Ourense, Clavijo, Azpeitia i Barça B

Si diumenge venç l’Araberri, el Força Lleida no només atraparia els vitorians a la classificació, sinó que augmentaria segur l’avantatge sobre alguns dels contrincants, una situació similar que podria viure en la jornada següent. En aquest sentit, el líder Breogán es perfila com un dels jutges del descens, ja que els gallecs s’enfrontaran a quatre dels implicats (Araberri, Osca, Clavijo i Azpeitia).

D’altra banda, l’equip de Jorge Serna té a favor seu l’average amb gairebé tots els rivals que es troben immersos en la lluita per la permanència, la qual cosa li dóna cert avantatge en cas d’empat a victòries. A falta d’enfrontar-se a Araberri i Càceres, els quals va batre en la primera volta per 10 i 24 punts, respectivament, l’Actel surt victoriós en els enfrontaments directes amb el Clavijo, l’únic al qual ha guanyat els dos partits; i Barça B (+9), Azpeitia (+6) i Ourense (+5), als quals té l’average guanyat.

Únicament sortiria com a perdedor en cas d’empat a victòries amb l’Osca, davant del qual ha perdut els dos duels disputats, i amb el Palma, per una diferència en contra d’un sol punt.

L’equip viatja demà i no diumengeL’expedició de l’Actel Força Lleida viatjarà demà dissabte cap a Vitòria, un desplaçament que inicialment estava previst fer el mateix dia del partit, diumenge. Atesa la importància que ha pres l’encontre, en el qual l’equip es juga bona part de les opcions de deixar encarrilada la permanència a la LEB Or, el club ha decidit que es viatgi el dia abans per així tenir més temps per descansar abans d’aquest duel tan important.

La victòria de dimecres passat contra el Prat ha rellançat les opcions de l’Actel per aconseguir la salvació.

La victòria de dimecres passat contra el Prat ha rellançat les opcions de l’Actel per aconseguir la salvació.LLEONARD DELSHAMS

tracking