SEGRE

AUTOMOBILISME GP AUSTRÀLIA

Hamilton arranca a Austràlia des de la 'pole'

El vigent campió va ser el més ràpid, Sainz sortirà novè i Alonso, desè

El Mercedes de Lewis Hamilton, durant la sessió d’entrenaments d’ahir.

El Mercedes de Lewis Hamilton, durant la sessió d’entrenaments d’ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb una pole incontestable, la número 73 del seu historial, el britànic Lewis Hamilton va confirmar ahir el poder de Mercedes en l’avantsala de la primera carrera del Mundial de Fórmula 1. El pilot anglès, que avui emprèn la marxa cap al seu cinquè títol, es va desmarcar amb suficiència dels rivals en l’última tanda classificatòria i es va posicionar com a gran favorit al triomf en el circuit d’Albert Park.

Va completar la seua millor volta en 1:21.164 i va capturar la cinquena pole consecutiva a Melbourne amb un marge de 0.664 segons sobre el finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari), que completarà la primera línia de la graella de sortida. Des d’aquesta posició de privilegi, el campió del món de 2008, 2014, 2015 i 2017 provarà de rubricar la seua tercera victòria a Austràlia, on ja va guanyar el 2008 i el 2015.

Raikkonen i Vettel, tots dos de Ferrari, sortiran des de la segona i tercera posició, amb Verstappen quart

Tant Kimi Raikkonen com l’alemany Sebastian Vettel, l’altre pilot titular de Ferrari, van atribuir el temps de Lewis Hamilton al “mode festa” del seu monoplaça, que explicaria el seu rendiment a les sessions de classificació.

Aspirants tots dos a un cinquè ceptre mundialista, Hamilton i Vettel estan cridats a batallar pel triomf amb Kimi Raikkonen i amb l’holandès Max Verstappen, que va col·locar el seu Red Bull al quart lloc. Carlos Sainz (Renault) partirà des de la novena posició, mentre que Fernando Alonso (McLaren Renault), dos vegades campió del món, va cometre un petit error de conducció que el va relegar a la desena posició.

“Com a punt de partida és formidable”, va dir en zona mixta. “Sempre tens la curiositat de saber on ets i hem estat bastant ràpids, entorn del setè i el dotzè”, va valorar. L’objectiu tant de Fernando Alonso com de Carlos Sainz és finalitzar avui entre els deu primers.

L’anglès es vanta d’haver “esborrat el somriure” a Vettel Acabada la sessió, hi va haver una enganxada entre Hamilton i Vettel, després que el de Ferrari digués, davant la diferència de temps entre la Q2 i la Q3 del britànic, que Lewis tenia un “mode festa”. Hamilton li va respondre: “Et puc assegurar que no tenim un mode festa. Tinc el mateix mapa a la Q2 que a la Q3. No hi ha hagut cap extra ni cap botó...”, va comentar. “Estava esperant a fer una bona volta per esborrar-te aquest somriure”, va concloure el britànic.

tracking