EL MILLOREL PITJOR

CRÒNICA. Bany de realitat del Força Lleida

L’Actel Lleida no pot donar continuïtat al triomf de dimecres davant del Prat i perd a la pista de l’Araberri, on sempre va anar a remolc || Els llocs de descens tornen a situar-se a només una victòria de marge després que el Clavijo guanyés el Palma

Salt inicial, ahir al Poliesportiu de Mendizorrotza.

Salt inicial, ahir al Poliesportiu de Mendizorrotza.POL PUERTAS

L’Actel Lleida va rebre ahir a Vitòria un bany de realitat després de guanyar dimecres el Prat i va perdre davant de l’Araberri per (93-84). Aquest resultat, acompanyat del triomf del Clavijo davant del Palma, fa que l’equip de Jorge Serna torni a situar-se només una victòria per sobre de la zona de descens a falta de cinc jornades.

Va sortir l’Actel Força Lleida tan fred en defensa com l’ambient al pavelló de Mendizorrotza, amb tot just un centenar d’espectadors. L’Araberri, amb un joc ofensiu més que destacable, va començar a agafar avantatges i en tot just dos minuts es va situar 7 punts a dalt (9-2). L’únic obstacle en l’enlairament local va ser una antiesportiva d’Araujo, gràcies a la qual Ogungbemi va poder retallar diferències. El base canadenc era l’únic que va mantenir el tipus en una arrancada de partit en la qual Serna va haver de ficar molt més múscul en defensa, ja que l’Araberri anotava amb una facilitat sorprenent. Comandant-lo, un autèntic portent, un Wintering que va fer un recital en el primer quart i va situar el seu equip 8 a dalt (15-7). El base nord-americà, al costat d’Uclés, va formar una societat imparable per als lleidatans, que van veure com les diferències se situarien aviat per sobre dels deu punts, fins a arribar al final del primer quart (27-17).

Hi va haver moments en què els vitorians van treure de la pista l’Actel, que va arribar a perdre de 21 punts

El guió va ser el mateix durant el segon capítol del partit, amb un Araberri dominador i un Actel Lleida que depenia de la inspiració individual. Va tardar menys de tres minuts Serna a demanar temps mort, després que els locals se situessin amb una màxima diferència de 14 punts (35-21). Les coses no pintaven gens bé, malgrat la millora demostrada en el partit contra el Prat. Defensivament no eren tan físics com l’Araberri, que amb un 2+1 de Cizmic es va situar 20 punts a dalt (44-24). A més, Martí va cometre la seua segona personal.

Tanmateix, en el pitjor moment per als lleidatans va aparèixer Derksen. L’aler nord-americà, ell sol, va firmar un parcial de 0-7 que va provocar el temps mort de Pérez Caínzos i va donar una mica d’aire a l’Actel Lleida amb el 44-31 amb un triple. Però l’alegria dura poc a casa del pobre i en un tres i no res els vitorians van tornar a posar terra pel mig amb una nova cistella d’Uclés i un triple de Buesa. Un tir lliure de Derksen, el millor durant la primera meitat al costat d’Ogungbemi, va donar per tancat el primer temps, en el qual els de Serna van ser escombrats per un rival amb molta més energia (49-32).

Era el moment de la remuntada heroica, les bases de la qual havien de posar-se com més aviat millor, en especial des de la defensa. Ogungbemi va tornar a comandar les operacions dels lleidatans a l’inici del tercer quart, malgrat que l’Araberri aguantava el tipus. Tanmateix, va aparèixer Djukanovic, fins llavors molt apagat, per despertar d’una vegada l’esperit dels seus companys. Dos triples consecutius i temps de Pérez Caínzos amb el 54-45. Semblava que la reacció de l’Actel acabava en res, però a poc a poc va anar menjant terreny a l’Araberri. Primer amb una cistella de Mbaye, després amb un triple de Feliu i més tard amb un altre de Djukanovic, desfermat, que va posar el seu equip només 6 punts per sota dels locals (60-54). Però la resposta de l’Araberri va ser demolidora. Un triple de Dee, màxim anotador de la categoria, seguit d’un altre del nord-americà. Jorge Serna va respondre amb un temps mort, però els bascos estaven llançats. Van aconseguir un parcial de 16-2 amb el qual van tornar a situar-se 20 punts per sobre en el lluminós (76-56). La primera cistella de Karena va tancar un parcial que va donar esperances a l’Actel Lleida però que va acabar amb un autèntic bany de realitat.

No calia ja sinó apel·lar a l’èpica, ja que remuntar 18 punts lluny del Barris Nord semblava ahir una bogeria. A més, l’inici de l’últim parcial va ser especialment espès, per a totes dos parts, encara que especialment per a un Actel Lleida al qual no quedaven forces per a res. Cizmic va renovar la màxima diferència, fins als 21 punts, després d’un triple que va significar el 81-60 i el temps va córrer a favor d’un Araberri que en cap moment va tenir dubtes que sumaria una important victòria de cara a la lluita pel play-off. En canvi, a l’Actel Lleida li va tocar encaixar una nova derrota lluny del Barris Nord i la condemna fins a final de temporada de patir per la permanència.