EL MILLOREL PITJOR

Efectivitat local

El Balaguer s’imposa a l’Alpicat en un derbi de domini altern, però en el qual els de Jordi Belló van tenir la pegada que els va faltar als de Sergi Vela || La roja a Agus i el gol seguit d’Adrià van ser decisius per a un equip que ja guanyava al descans

Giribet prova de rebutjar una pilota davant de la pressió del capità de l’Alpicat.ALBERT FERNÁNDEZ

L’entrenador del Balaguer, Jordi Belló, es va mostrar satisfet amb la victòria del seu equip, vital per “obrir forat amb els equips de la zona de descens”, que ja és a onze punts. El triomf, va comentar, “ens dóna aire per continuar creixent amb més tranquil·litat, ja que l’objectiu de la permanència és cada vegada més a prop”, un objectiu que va xifrar en 43 o 44 punts. “Sabíem la mala dinàmica que travessa l’Alpicat i durant la setmana havíem parlat que era una gran oportunitat per augmentar el marge de punts”, va afegir.

Sobre l’encontre, Belló va comentar que va ser “un partit amb ocasions per als dos equips”, però en el qual el Balaguer va ser “més efectiu” a l’aconseguir el primer gol abans del descans. El tècnic lleidatà va reconèixer, tanmateix, que després de la represa “ens ha costat arrancar i l’Alpicat ha estat superior”, però “amb el gol i l’expulsió ells s’han ensorrat”. A la recta final, i amb aquest escenari, Belló va dir que “hauríem pogut marcar més gols, encara que ells també n’han tingut una de molt clara de Xavi Gomà per retallar la diferència”.

Cara i creu en el derbi lleidatà entre el Balaguer i l’Alpicat, que va acabar caient per al conjunt de la Noguera gràcies als gols de Putxi i Adrià. Així, mentre el Balaguer agafa aire i pren avantatge respecte als equips de la zona de descens, el conjunt de Sergi Vela s’estén en la seua mala dinàmica, amb vuit derrotes seguides i 221 minuts sense marcar, i està en promoció de descens.

El primer temps va començar amb un Balaguer molt intens en atac, que al primer minut ja va avisar amb una rematada de Trota, rebutjada amb seguretat per Crisos. A continuació, era Mikel el que rematava una falta lateral sense fortuna i, al minut 10, Adrià es plantava a l’àrea, però el porter de l’Alpicat es va estirar per desviar el xut de forma magistral. El setge balaguerí contrastava amb el patiment d’un conjunt visitant que fins al minut 14 no va fer la primera aproximació, en un xut llunyà de Gomà que va aturar Alfred sense dificultat.

A partir d’aleshores, l’equip de Vela va començar a guanyar metres i a poc a poc va anar atansant-se a l’àrea contrària, i va gaudir de la millor ocasió al 24, amb una pilota filtrada per a Niso que, sol davant d’Alfred, va errar en el xut, que va rebutjar el porter local. Tot just dos minuts després, Patrick va rematar de cap un córner i la pilota va marxar per sobre del travesser. Era precisament, doncs, en els millors minuts de l’Alpicat, quan el Balaguer va fer un cop sobre la taula i, en una mala cessió de la defensa visitant, Putxi es va quedar sol a l’àrea i no va perdonar (1-0). Després del descans, Genís ho va provar des de lluny al veure Crisos avançat, i aquest va haver de volar per evitar el gol local. L’Alpicat, per la seua part, va tenir l’empat al 50, en un xut de Vendrell que va sortir per poc, i el mateix davanter va errar una altra acció poc després. El duel es va trencar del tot en el 68, amb la roja directa a Agus després d’una agressió als 6 minuts d’entrar al camp. Aquest fet va ser aprofitat de seguida pel Balaguer, i al 71, una bona acció entre Adrià i Genís va acabar amb rematada a plaer del segon per fer pujar el 2-0.

L’Alpicat va disposar d’una última ocasió per retallar diferències, quan al 84, Antonio va enviar una bona centrada al segon pal, on Xavi Gomà, amb tot a favor, va rematar alt, en una prova de la mala pegada de l’Alpicat, que segueix amb la mala dinàmica després d’un derbi en el qual la moneda va sortir cara per al Balaguer.

Balaguer

“Estem bloquejats de cara a porteria, no hi ha manera de marcar.” Així de taxatiu va ser el tècnic de l’Alpicat, Sergi Vela, que va reconèixer que la situació de l’equip és ara molt compromesa: “Som conscients de la situació i que el calendari que ens queda en els vuit partits restants no ens ajuda gens”, començant per la visita al camp del Martinenc i el posterior partit a casa davant del San Cristóbal.

Vela va comentar també que, malgrat que l’Alpicat “ha portat la iniciativa i ha tingut opcions, la pressió que ens estem posant ens dificulta tirar endavant els partits”. Tanmateix, es va mostrar convençut que “una vegada que arribi un bon resultat, la dinàmica canviarà”.

El tècnic lleidatà va evidenciar la seua decepció perquè va assegurar que “sortíem amb il·lusió i crèiem que era un camp propici per puntuar”, a la qual cosa va afegir que “hem jugat de tu a tu però a la segona part l’expulsió, clara, ens ha condicionat molt”.

Finalment, va dir que el club està estudiant opcions per reforçar l’equip, sobretot a la zona medul·lar.