VOLTA A CATALUNYA SETENA I ÚLTIMA ETAPA

Tercera Volta per a Valverde

El murcià va controlar perfectament l’última jornada, amb final a Montjuïc, i va ratificar el domini exhibit tota la setmana || El colombià Bernal va patir una caiguda que el va deixar sense podi

Alejandro Valverde celebra al podi la seua tercera victòria a la Volta a Catalunya.EFE

Alejandro Valverde (Movistar Team) es va adjudicar la 98a edició de la Volta Ciclista a Catalunya –la tercera en el seu palmarès–, en què el murcià va allargar el seu idil·li amb la ronda catalana i el seu equip no va tenir rival en el pilot. Valverde, que ja va conquerir la carrera el 2009 i el 2017, es va mostrar molt sòlid en aquesta edició i va obtenir un triomf amb un avantatge de 29 segons respecte al colombià Nairo Quintana (Movistar Team) i de 47 amb el francès Pierre Latour (AG2R La Mondiale), segon i tercer, respectivament.

El podi es va moure en l’última etapa després que el colombià Egan Bernal (Team Sky), que ocupava la segona posició, tingués una aparatosa caiguda a uns 6 quilòmetres de meta que el va obligar a abandonar la carrera.

Conscient del seu paper de favorit, ja que en les últimes edicions de la ronda catalana el corredor que sortia líder de la penúltima etapa inscrivia el seu nom en el palmarès de la carrera, el murcià es va mantenir ferm en una jornada nerviosa. Un dia ennuvolat i amb precipitacions en part del recorregut, el pilot afrontava la clàssica etapa per Barcelona i els seus voltants amb un final marcat per les vuit ascensions de Montjuïc, de tercera categoria.

En els primers compassos de la jornada, el pilot va coronar agrupat el port d’Ullastrell, on Valverde va passar en primera posició amb l’objectiu de sumar punts també en la lluita per la classificació de muntanya, que també va conquerir.

Ja al circuit, Carlos Verona i Simon Yates, del Mitchelton Scott, Marc Soler (Movistar Team) i Matej Mohoric (Bahrain Merida) es jugarien la victòria final. Mentrestant, en el pilot, Valverde i Bernal es van buscar les pessigolles a uns 18 km de meta, però el murcià va controlar el rival amb relativa tranquil·litat i va ajudar Quintana a confirmar el podi. La mala sort va recaure en Bernal a uns 6 quilòmetres, amb una caiguda que el va deixar sense podi. El triomf d’etapa va ser per a Yates.