SEGRE

FUTBOL FEMENÍ

Un derbi amb molta passió

El Pardinyes, amb la permanència en joc, visita avui un AEM que esgota les opcions de ‘play-off’ || Les del Secà volen venjar la derrota de la primera volta

David Garcia, tècnic de l’AEM, i David Viñes, del Pardinyes mesuraran avui les seues forces al Recasens.

David Garcia, tècnic de l’AEM, i David Viñes, del Pardinyes mesuraran avui les seues forces al Recasens.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’AEM, cinquè de la Segona divisió femenina amb 46 punts, i el Pardinyes, onzè amb vint, disputen aquesta tarda al camp municipal de Recasens (20.30) un derbi desigual, tant per les trajectòries dels dos equips com pel que hi ha en joc. Mentre les visitants lluitaran per deixar pràcticament sentenciada la permanència a la categoria, les locals esgoten les remotes opcions d’entrar al play-off d’ascens a Primera, amb l’al·licient de venjar la derrota encaixada a la primera volta a Pardinyes (2-1).

Serà un derbi en què els dos equips aniran a totes. Els dos entrenadors no amaguen que guanyar l’etern rival local sempre té un plus extra de motivació, si bé David Viñes, tècnic del Pardinyes, reconeix que “la relació entre els dos clubs no és bona i estic convençut que ho donaran tot per guanyar-nos, no en tinc cap mena dubte”. El seu homònim aemista, David Garcia, que va assumir el càrrec al novembre després de la destitució de Dani Rodrigo, assegura que al camp “no hi ha amics, hi ha rivalitat, però sana”, matisa, per afegir que “volem guanyar. Moltes jugadores esperen aquest partit amb moltes ganes perquè ens va fer mal la derrota de la primera volta i volem treure’ns l’espina. Potser amb aquests tres punts que vam perdre ara tindríem més opcions d’entrar al play-off, que s’ha convertit gairebé en una quimera”. Tot i que matemàticament encara és possible, les possibilitats passen per guanyar els tres partits que queden, inclòs el derbi, i que els dos màxims rivals, Seagull i Collerense, no ho facin, ja que el Barça B, líder indiscutible del grup, no hi pot accedir per la condició de filial.

Més assequible sembla l’objectiu del Pardinyes. Ara està situat fora de la zona de descens amb quatre punts d’avantatge sobre el Levante Las Planas, antepenúltim, i a dos del Pallejà, que està immediatament per sobre. Un triomf avui al Recasens, tenint en compte que Pallejà i Levante Las Planas s’enfronten aquesta jornada, donaria pràcticament la salvació, que fins i tot podria ser matemàtica en funció dels resultats. “Els tres punts gairebé ens assegurarien la permanència. Està clar que ens hi juguem molt més que l’AEM”, afirma Viñes, que tindrà les baixes de Janira i Montse Cortés.

David Garcia, per la seua part, no podrà comptar amb tres dels seus puntals, Meri Solà, encara lesionada, i Marta Cuadras i Nàdia, les dos per problemes personals. Reconeix que arriben en un bon moment de forma. “Hem fallat en algun partit, com va ser davant del Pardinyes, i això ens ha impedit arribar al final de la temporada amb més opcions de ser al play-off, que era el nostre objectiu”, va indicar el tècnic aemista, que afronta la tercera etapa a l’equip, al qual va ascendir de Preferent a Segona divisió la temporada 2012-2013 i el va salvar del descens la 2014-2015.

tracking