EL MILLOREL PITJOR

El Barça segueix imbatible

Luis Suárez i Messi van permetre, en un minut màgic, el 88, que l’equip blaugrana se situï a un encontre del rècord històric de la Reial Societat || Acumula els trenta partits sense perdre, més set del curs anterior

Els jugadors celebren amb la banqueta en ple un resultat que manté els blaugranes invictes a la Lliga.EFE

Un gol de Luis Suárez i un altre de Leo Messi en el mateix minut, el 88, van permetre al Barcelona empatar davant del Sevilla i prolongar la ratxa d’imbatibilitat a la Lliga (2-2). L’equip blaugrana, que havia començat amb Messi a la banqueta, perdia 2-0, però la sortida del crac argentí va revitalitzar els blaugrana, que van evitar la primera derrota a la Lliga. L’equip d’Ernesto Valverde és ara a un partit d’igualar la marca històrica de 38 partits sense perdre que va firmar la Reial Societat entre les temporades 1978-1979 i 1979-1980. Són 30 partits en l’actual temporada, més els 7 últims de l’anterior amb Luis Enrique a la banqueta.

Ernesto Valverde va preferir no forçar Leo Messi, que arrossega unes malalties musculars (no va disputar amb Argentina els partits amistosos ni davant d’Itàlia ni contra Espanya), i el va deixar a la banqueta a l’espera de l’evolució del partit. Va tenir també una altra notable absència, la del lesionat Sergio Busquets.

La proximitat de l’anada dels quarts de la Champions, amb les visites del Bayern de Munic al Sánchez Pizjuán i la de la Roma al Camp Nou, va semblar tenir-ho més en compte el Barcelona, perquè l’italià Vincenzo Montella va alinear el Sevilla titular, amb la tornada a més de Jesús Navas després una mica més d’un mes lesionat.

L’equip blaugrana va voler des de l’inici mostrar que no només és Messi i va pretendre ser protagonista amb la pilota davant d’un rival que va córrer molt per pressionar. Luis Suárez va avisar abans que es complissin els primers deu minuts, però la seua rematada per sota se’n va anar massa creuada, encara que després d’aquest ensurt per als locals en va arribar un altre per als visitants en una acció en el qual Joaquín Tucu Correa va estar lent per armar el tret.

Aquesta acció va fer redoblar els esforços sevillistes per complicar-li la vida al Barça i Luis Muriel va rematar de cap malament amb l’oposició del porter Marc-André Ter Stegen. El Sevilla va prendre llavors el comandament amb jugades a la contra que van posar perill però que en la definició final li costaven car davant d’un Barça que també buscava amb ganes obrir el marcador.

En aquest intercanvi de cops, el primer que va encertar va ser Franco Mudo Vázquez, que després d’una bona passada de Correa va sorprendre Ter Stegen i va posar l’1-0 en el minut 36. Amb aquest resultat es va arribar al descans.

Tot just iniciar-se la segona part Muriel va aconseguir, als quatre minuts, el 2-0 i fins i tot va perdonar el Sevilla un tercer gol, gràcies a l’encert de Piqué en la línia, amb la porteria superada, i la mala punteria del Mudo Vázquez

que, amb la porteria per a ell, va rematar fora. Valverde no es va resignar i, malgrat que la renda de líder li permetia minimitzar una possible derrota, se’n va anar contra el partit i per això va recórrer al millor del món: Messi. Faltava poc més de mitja hora per al final i l’argentí va avisar amb una gran jugada a què Suárez no va arribar per poc. Al Sevilla li van entrar els dubtes i la por. A més, els locals van perdonar a la contra, com en algunes de Muriel o una altra d’Éver Banega, i això va donar peu que el Barça encara continués viu, tot i que el temps pesava en contra dels seus interessos davant de la porteria d’un rival molt gastat físicament. Però va arribar el minut màgic. Luis Suárez va aconseguir escurçar distàncies amb el 2-1 al 88’ i en aquell mateix minut Messi va marcar el gol de l’empat (2-2) i encara hi va haver temps per capgirar el marcador. El Barça es manté invicte.