El Cadí la Seu, sense 'play-off'

El Cadí es queda fora al perdre a l’última jornada per tercera temporada consecutiva || Les urgellenques s’enfonsen a l’encaixar un parcial d’11-0 a l’últim quart

Una cinquantena de seguidors van acompanyar l’equip.

Una cinquantena de seguidors van acompanyar l’equip.ÁREA 11

El Cadí la Seu ha tornat a quedar-se fora del play-off pel títol per tercera temporada consecutiva i, com a les dos anteriors, també en una fatídica última jornada. Les urgellenques havien de guanyar a Gernika i no ho van fer. Encara que van arribar a manar per 6 punts al tercer quart i amb possibilitat de trencar el duel, un parcial d’11-0 a l’últim període va acabar amb el somni del play-off (89-75).

El Cadí va arrancar el partit molt desencertat, fallant accions sota el cèrcol incomprensibles i amb un mal percentatge en el llançament triple, al contrari que el rival, que transcorreguts els primers quatre minuts ja dominava per vuit punts (10-2), amb Dongue fent estralls a la zona i Alston castigant des de la línia de 6,75. Les de Biscaia incrementarien encara més l’avantatge fins a una màxima de dotze punts superat l’equador del primer quart, gràcies al tercer triple d’Alston (20-8). Els números eren clars: el Bizkaia havia anotat quatre de set triples i les urgellenques havien fallat els quatre que havien intentat.

El Cadí es va veure amb 12 punts avall al primer quart però va remuntar i va poder sentenciar al tercer

Però el Cadí no es va ensorrar i va reaccionar. Ho va fer de la mà de Caitlyn Ramirez, que fins llavors era l’única amb certa solvència en atac. La nord-americana va anotar un triple i va forçar, a més, la personal, amb la qua cosa va forçar una jugada de quatre punts (20-12) que va posar de ple al partit un Cadí que tancaria el període amb un parcial de 4-14 que ajustava al màxim el marcador (24-22). A l’arrancada del segon quart, les de Bernat Canut van completar la remuntada i es van situar al davant en el lluminós per primera vegada (27-29), gràcies als tirs lliures d’Andrea Vilaró, i va arribar a tenir una màxima de quatre punts al límit del descans (39-43), reduïda a un punt després d’un últim triple de Pina (42-43).

A la tornada dels vestidors, tots dos equips es van anar alternant en el comandament del marcador fins que un parcial de 0-6, amb sengles triples de Yurena Díaz i Kraker, va obligar el tècnic basc a demanar temps mort (52-55). La situació encara es va posar més favorable per a les lleidatanes amb un altre triple de la nord-americana, que situava el màxim avantatge en tot el partit (52-58), sis punts. El Cadí vivia els millors moments i el rival semblava grogui. Aleshores va tenir l’ocasió l’equip urgellenc de trencar el partit, però no ho va aprofitar. Va fallar dos atacs i va donar aire al Gernika, que des del triple va capgirar el marcador, de manera que va completar un parcial de 9-0. Per sort, una darrera cistella de Richards va trencar la sagnia abans d’afrontar l’últim assalt (61-60).

Després d’uns primers minuts d’igualtat (64-64), el Gernika va assestar el cop definitiu amb un altre parcial, ara d’11-0, en cinc minuts que va deixar l’enfrontament pràcticament sentenciat. El Cadí no va defallir però ja no va tenir reacció i el somni del play-off es va esvair entre les llàgrimes de les jugadores, que veien com per tercer any consecutiu es quedaven sense el premi del play-off.

“Estic trist per no entrar, però no decebut amb l’equip” Bernat Canut, tècnic del Cadí, no va ocultar la seua desil·lusió però va lloar l’entrega de les seues jugadores. “Estic trist per no poder entrar al play-off, però no decebut amb un equip que ha crescut molt. Tenia por que alguna, per falta d’experiència, es fes petita, però totes han estat immenses”, va assenyalar Canut, que va reconèixer que la clau va ser “no trencar el partit quan comptàvem amb sis punts d’avantatge”.