SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Contra les estadístiques

El Lleida està obligat a millorar els seus números en les sis jornades que falten si vol jugar el ‘play-off’ d’ascens || Els espera un calendari molt difícil

Formació inicial del Lleida diumenge passat davant del Formentera.

Formació inicial del Lleida diumenge passat davant del Formentera.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels tòpics del futbol afirma que les estadístiques estan per trencar-les. I això és el que haurà de fer el Lleida en les últimes sis jornades de la fase regular de la Lliga, si vol aconseguir la classificació per al play-off d’ascens. Ho haurà de fer perquè, fins ara, les té en contra.

L’equip que entrena Gerard Albadalejo està tenint dificultats per tirar endavant els partits davant dels equips de la zona alta de la classificació i, precisament, dels sis partits que li resten per jugar, quatre són davant de rivals que estan classificats entre els nou primers. Amb 47 punts, després d’encadenar dos derrotes, el Lleida no té marge d’error i ha de guanyar almenys quatre partits i empatar-ne un altre, si vol acabar entre els quatre primers i jugar la lligueta d’ascens.

L’equip d’Albadalejo només ha sumat 9 punts de 24 de possibles davant dels cinc primers classificats

Fins ara, el Lleida només ha sumat 9 punts, de 24 de possibles, davant dels cinc primers classificats. Dels seus 8 enfrontaments davant d’aquests equips només n’ha guanyat dos, n’ha empatat 3 i n’ha perdut uns altres tres.

Això sí, té l’average guanyat davant del Badalona i el Cornellà i perdut davant del Vila-real B i està per definir-se davant del Mallorca i l’Elx, dos rivals a qui haurà de rendir visita en les pròximes quatre jornades. Davant dels cinc primers ha sumat el 37% dels punts jugats.

L’equip que entrena Gerard Albadalejo és sisè amb 47 punts, a tres del play-off, després de les dos derrotes consecutives que acumula. D’aquests, el 43%, és a dir, 20 punts, els ha sumat davant dels equips classificats entre els 10 primers, mentre que la resta, 27 (el 57%) ho ha fet entre els equips classificats de l’11 al 20. Dels sis partits que li queden per jugar, quatre són davant d’equips situats entre els nou primers classificats.

D’aquests rivals, ha puntuat amb tots menys amb Mallorca i València Mestalla, precisament dos dels rivals a què s’ha d’enfrontar en aquesta fase final de la Lliga regular. Entre els equips situats entre l’11 i el 20, el Lleida no ha aconseguit ni un sol punt davant d’Atlètic Saguntí i Fomentera, que els han guanyat els dos partits jugats cada un. Zero punts de 12 de possibles. Només sumant la meitat d’aquests punts, l’equip estaria folgadament en play-off i a 7 punts del líder, amb 12 per disputar-se. Com dèiem, no hi ha marge d’error.

La plantilla es va entrenar ahir de cara a la visita al líder Mallorca, aquest diumenge.

tracking