SEGRE

AUTOMOBILISME AUTOCRÒS

L'Estatal de Lleida celebra 20 anys amb gairebé 100 pilots

Hi competiran sis pilots de Lleida, entre ells Ares Lahoz, líder de la Divisió III

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ciutat de Lleida d’autocròs celebrarà aquest cap de setmana vint anys ininterromputs sent una prova puntuable del Campionat d’Espanya de l’especialitat, i ho farà amb una participació propera al centenar de pilots. Per celebrar aquesta efemèride, l’Escuderia Lleida, organitzadora de l’esdeveniment, farà una exposició al mateix circuit amb els vint cartells anunciadors de la carrera, que va començar a disputar-se el 1999. Paral·lelament a la competició, es faran exhibicions de radiocontrol, tant de drons com d’avions i vehicles de velocitat i 4x4.

En aquesta segona cita de l’Estatal, que va arrancar fa tres setmanes a Alcanyís, tindrà com a novetat la Joker Lap, importada del Mundial de Ral·licròs i que consisteix en un revolt alternatiu que els pilots han d’agafar una vegada per carrera, tant a les classificatòries com a la final, més lenta que la línia habitual. Serà la primera vegada que s’implanti a una prova de l’Estatal d’autocròs i amb això es potencia l’espectacle. “Garanteix molta emoció fins al final, perquè beneficia molt els avançaments. Els pilots poden escollir el moment per passar-hi, per la qual cosa hi ha un component d’estratègia”, va afirmar David Domingo, responsable de l’organització.

En total s’han inscrit 96 pilots, dels quals sis són de Lleida. Entre ells destaca la jove Ares Lahoz, de 18 anys, que arriba a la cita com a líder de la categoria reina, la Divisió III, després de la seua brillant victòria a Alcanyís. També competiran Josep Segalàs i Joan Amat, de l’Escuderia Mollerussa com Lahoz, i Jesús Jiménez, Josep Vidal i Eduard Bañeres, de la de Lleida. També destaca la participació del gallec Iván Ares, actual campió d’Espanya de ral·lis, que competirà en la categoria car cross, així com una desena de pilots que han estat alguna vegada campions estatals d’autocròs.

Aquest divendres hi ha previstes les verificacions tècniques i administratives, així com els entrenaments lliures, mentre que dissabte es disputaran els entrenaments oficials i dos de les tres mànegues i diumenge una tercera i les finals de cada categoria.

La vintena edició de la prova es va presentar ahir a la regidoria d’Esports de la Paeria.

La vintena edició de la prova es va presentar ahir a la regidoria d’Esports de la Paeria.ITAMAR FABREGAT

tracking