HOQUEI SOBRE PATINS COMPETICIÓ

L'ICG, al Top 15 mundial

L’equip lleidatà ascendeix quinze posicions en menys d’un any i se situa catorzè del rànquing de la Federació Internacional || El Vila-sana també puja i ara ocupa el lloc 28

Les línies de porteria, àrea i del centre de la pista es van repintar la setmana passada de color verd.ITMAR FABREGAT

La bona trajectòria que encadena l’ICG Software Lleida aquesta temporada, situat quart de l’OK Lliga i classificat per a la Final Four de la Copa CERS que disputarà precisament a casa a finals d’aquest mes d’abril, ha catapultat el club lleidatà a un lloc destacat del rànquing mundial de la Federació Internacional (FIRS), que va publicar el web rinkhockey.net diumenge passat i que comptabilitza els resultats a nivell estatal i internacional de prop de 900 conjunts masculins i més de 200 de femenins.

Els punts que li han donat la seua classificació per a la Copa del Rei, on va caure en quarts de final davant del Reus Deportiu en un disputadíssim partit, i per a la Final Four de la Copa CERS, així com la cinquena posició que ostenta actualment a la competició domèstica, l’han situat en la catorzena posició del rànquing mundial amb 2.377 punts, ascendint de cop quinze posicions des de l’última llista publicada el mes de juliol passat.

L’ICG és el quart equip espanyol en aquesta llista, darrere del Barça, que és el líder, Liceo i Reus

És el quart equip de l’OK Lliga que apareix en aquest rànquing, després dels tres grans: FC Barcelona, que recupera el número u desbancant el Porto; Liceo i Reus, que figuren en el cinquè i sisè llocs, respectivament.

En aquest mateix rànquing figuren, entre altres, el Breganze italià, rival dels llistats a les semifinals de la pròxima Final Four que es disputarà a Lleida i que està situat en la vuitena posició, mentre que el Tomar portuguès, que va eliminar a quarts, és vint-i-unè.

El president del club, Enric Duch, va qualificar d’“històrica” aquesta classificació i va reconèixer que “és tot un orgull i demostra que les coses s’estan fent bé. Estem en un moment dolç i cal aprofitar-ho. Jugarem la Copa CERS a casa i és una gran oportunitat, la millor que podíem tenir per aconseguir alguna cosa gran”, va indicar el dirigent.

A la llista mundial apareixen altres equips lleidatans com el Lleida.net Alpicat, que milita a Primera Nacional i que ha ascendit del lloc 111 al 107, mentre que el filial llistat i el Bell-lloc, tots dos de Primera Catalana, han baixat posicions. El primer ha passat del 210 que ostentava el juliol al 305, i l’equip del Pla d’Urgell, del 335 al 398.

En l’apartat femení, el Vila-sana també ha experimentat una considerable millora. L’equip del Pla, que aquest any ha fet història classificant-se per a la Copa de la Reina, on va assolir les semifinals, ha pujat 25 posicions i ara és vint-i-vuitè.