SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

La UEFA expedienta el Barça

Pel llançament de globus en el partit contra la Roma que van interrompre uns instants el joc i el cas es tractarà el 31 de maig || El club confia que no hi hagi sanció perquè va prendre mesures

Nombrosos aficionats van mostrar globus grocs dimecres al Camp Nou.

Nombrosos aficionats van mostrar globus grocs dimecres al Camp Nou.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La UEFA va anunciar ahir l’obertura d’un expedient al FC Barcelona pel llançament d’objectes (Article 16.2) al terreny de joc durant el partit de dimecres passat de la Champions davant la Roma. Els “objectes” als quals fa referència l’expedient no són altres que els globus grocs que alguns aficionats van portar al Camp Nou per demanar la llibertat dels polítics catalans que estan a la presó. Aquesta acció estava ja anunciada uns dies abans per part dels CDR (Comitès de Defensa de la República).

L’organisme europeu va comunicar que el cas no es tractarà fins al 31 de maig, quan es reuneixi la Comissió de Control, Ètica i Disciplina. Malgrat tot, el Barça confia que no hi hagi sanció ja que l’afectació al partit va ser gairebé nul·la. A més, el mateix club va requisar molts globus a l’entrada de l’estadi en els controls d’accés, la qual cosa esgrimirà com a atenuant.

El màxim organisme del futbol europeu ja va sancionar l’entitat blaugrana per estelades

Val a recordar que durant el Barça-Roma, a partir del minut 17.14, diverses desenes de globus van aparèixer a les grades i alguns van acabar després sobre la gespa del Camp Nou, obligant l’àrbitre a aturar el partit durant alguns segons, sense més incidències.

També cal recordar que el club blaugrana ja va ser sancionat en el seu moment per la presència de banderes estelades en partits de la Champions de la campanya passada.

Hi ha un precedent similar que ha succeït fa menys d’un mes a la màxima competició continental. Concretament al partit disputat entre el Besiktas i el Bayern de Munic i que es va celebrar en terres turques el 15 de març passat, corresponent a la tornada dels vuitens de final de la competició.

Estant el partit amb el resultat de 0-2 en favor dels alemanys, un gat va saltar per la zona de la porteria local, la qual cosa va obligar el col·legiat a interrompre el partit durant uns minuts.

Va ser una anècdota que va quedar reflectida a l’acta arbitral i que va donar peu a l’obertura del corresponent expedient de UEFA pendent encara de fixar una multa econòmica.

El FC Barcelona rep avui el Leganés al Camp Nou (20.45 hores/Movistar Partidazo) en la jornada 31 de LaLiga Santander sense treva, enmig de l’eliminatòria dels quarts de final de la Lliga de Campions, i disposat a igualar l’històric rècord de la Reial Societat d’encadenar 38 partits seguits de Lliga sense perdre.

Ernesto Valverde no es va mostrar “excessivament” preocupat per l’estat físic del seu equip, davant de l’acumulació de partits i va donar a entendre que Messi jugarà. “Va jugar l’altre dia contra la Roma, contra el Sevilla va descansar, tampoc no va jugar amb la selecció. És un jugador que ha de mantenir-se actiu, però hem de valorar-ho després de l’entrenament.”

Sobre l’estat físic de la plantilla va dir que no “em preocupa excessivament. Em preocupa quan un jugador té una molèstia, però no per l’estat físic general de l’equip. Hi ha el tema de Busquets, que hi estem a sobre, i les petites sobrecàrregues o cops. El que no volem és una lesió muscular important que et treu de la competició”, va insistir.

Quant al possible rècord de 38 partits, tampoc no li va donar importància. “No, no les tenim al cap aquestes xifres, te les recorden. Poden ser xifres importants, però per a això hem de guanyar o empatar.” Sí que va valorar la victòria: “El que compta és sumar tres punts, perquè ara mateix ens en calen quinze per ser campions. Si guanyem cinc partits dels vuit que queden, serem campions. No hem de pensar en cap altre partit.”

Sobre el rival d’avui va comentar que “m’espero el Leganés de tota la temporada. Un equip que ha fet una bona temporada. Nosaltres vam guanyar allà 0-3, amb moltes dificultats i pocs equips juguen bé davant seu”.

Nombrosos aficionats van mostrar globus grocs dimecres al Camp Nou.

Nombrosos aficionats van mostrar globus grocs dimecres al Camp Nou.TWITTER

tracking