Dos lleidatans treuen bitllet per a l'Europeu júnior

Cristina García, rècord estatal de 17 anys, i Ferran Julià, or en 400 lliure

Cristina García Kirichenko buscarà avui medalla.

Cristina García Kirichenko buscarà avui medalla.SEGRE

Gran primera jornada per a la natació lleidatana en el Campionat d’Espanya absolut i júnior que va començar ahir a Màlaga en el qual Cristina García Kirichenko (CN Lleida) en 200 esquena, i Ferran Julià (CN Cervera) en 400 lliures, van aconseguir la mínima per a l’Europeu júnior que tindrà lloc a Hèlsinki (Finlàndia) entre els dies 4 i 8 de juliol.

Ferran Julià va obtenir la primera medalla per a la natació lleidatana al ser or en la seua categoria als 400 lliures (quart en la final a nivell absolut). En les eliminatòries matinals ja va aconseguir un magnífic crono de 3.55.11, que era mínima per a Hèlsinki i que el portava directament a la final A absoluta a la tarda, en la qual va rebaixar encara més el seu temps (3.55.04).

Jessica Vall (Sant Andreu) va batre el rècord de 50 braça i Mireia Belmonte va obtenir mínima per a l’Europeu

Per la seua part, Cristina García va aconseguir en les eliminatòries de 200 esquena no només la mínima per a l’Europeu júnior, sinó a més batre el rècord d’Espanya de 17 anys amb 2.11.08. Un crono que milloraria a les semifinals amb 2.10.99 i avui nadarà la final A amb el segon millor temps absolut i el millor de la categoria.

Quant a la resta de lleidatans, pel CN Cervera Bernat Esteban va ser el 27 en 400 lliure, Guillem Masjuan el 14 en 100 esquena, Ignasi Bernaus es va classificar per a la final B en 200 braça i el relleu 4x100 lliure va acabar novè. Per equips, el CN Cervera és tercer en la general.

Pel CN Lleida, Roger Miret va arribar a semifinals i avui nadarà la final, mentre Marc Juárez i Bernat Lomero van competir en les eliminatòries de 50 papallona.

Quant al campionat en general, Jessica Vall (CN Sant Andreu) va batre el rècord d’Espanya en 50 braça (31.10), mentre que Mireia Belmonte en 200 papallona i Miguel Durán en 400 lliure van aconseguir la mínima per a l’Europeu absolut.