SEGRE

HOQUEI SOBRE GEL TRAGÈDIA

Moren 14 jugadors al xocar el seu autobús al Canadà

Tots pertanyien als Humboldt Broncos i es dirigien a disputar un partit

Una imatge d’arxiu dels components de l’equip júnior dels Humboldt Broncos.

Una imatge d’arxiu dels components de l’equip júnior dels Humboldt Broncos.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catorze jugadors d’hoquei sobre gel de l’equip juvenil dels Humboldt Broncos del Canadà van morir ahir com a conseqüència d’un accident de trànsit. El sinistre va deixar també 14 ferits, alguns en estat greu. La notícia va ser confirmada per la Policia Muntada del Canadà a la televisió CBC. L’accident va ocórrer a la província de Saskatchewan, situada entre Alberta i Manitoba, a l’oest mitjà canadenc. Els Broncos es dirigien a Nopawin, on havien de disputar les semifinals del campionat júnior de la província davant dels Nipawin Haks. Els catorze morts tenien entre 16 i 21 anys.

La investigació de la Policia continua oberta, per intentar esbrinar els motius del tràgic accident. Segons un comunicat policial, l’autobús que transportava els joves es va estavellar contra un camió en una de les interseccions de la carretera que va a Tisdale, tot i que encara se’n desconeixen les causes. La Policia encara no ha fet públics els noms dels morts, però el pare d’un dels supervivents va publicar una fotografia en la qual es veu el seu fill al costat d’uns altres dos companys recuperant-se a l’hospital.

La primera reacció oficial va arribar del president del club, Kevin Garinger, que estava totalment destrossat pels esdeveniments. “No m’ho crec, estic en xoc. Tinc la pena més profunda que et puguis imaginar, la nostra organització ja no serà mai la mateixa”, va declarar. “Els nostres pensaments i oracions estan enfocats a intentar assumir aquesta gran pèrdua que hem patit.”

També el primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, va tenir un record per a les víctimes. “No em puc imaginar el que estan passant aquests pares, i el meu cor està amb tots els afectats per aquesta terrible tragèdia, en la comunitat de Humboldt i més enllà.”

En un país on l’hoquei és l’esport nacional, la tragèdia va provocar gran commoció, amb una bona part de seguidors i jugadors que enviaven missatges de solidaritat per les xarxes socials.

El tràgic accident va recordar un altre d’ocorregut també a Saskatchewan el desembre del 1986, quan van morir quatre jugadors dels Swift Current Broncos.

tracking