Triomf de rècord

Messi lidera amb un ‘hat-trick’ la victòria del Barça, que iguala la plusmarca d’imbatibilitat de 38 jornades que ostentava la Reial Societat des del 1980 || L’astre argentí va tornar a ser el líder d’un equip que va jugar a ràfegues però que no va témer mai pel partit

L’astre argentí celebra amb Coutinho i Dembélé un dels tres gols que va firmar ahir davant del conjunt madrileny.EFE

El Barça va descomptar un dels cinc triomfs que tenia al cap per alçar el títol de Lliga al superar per 3-1 el Leganés, un xoc que va decidir Leo Messi amb un doblet en cinc minuts i que va tenir la reacció pepinera sense premi al segon temps, quan el 10 va rubricar el triplet i el seu gol 29 per la Bota d’Or. L’argentí no va tenir pietat dels del sud de Madrid. Com l’any passat, el Lega va sucumbir davant d’un Barça llançat que va igualar el rècord de 38 jornades seguides sense perdre a la competició domèstica que va aconseguir la Reial Societat el 1980. A més, el tècnic Ernesto Valverde va aconseguir una victòria en el seu partit oficial 50 com a blaugrana.

El Barcelona va tenir una primera part molt còmoda, en la qual va ser el clar dominador del joc i la pilota, i només es va veure pertorbat pel seu oponent quan el Leganés va realitzar ajuts per superar els blaugranes en jugades per la banda, on les accions dels de Valverde acostumaven a morir. Li va tocar ser pacient davant d’un rival defensiu, que va proposar un xoc molt intens al centre del camp, on en ocasions es van lliurar dures pugnes per aconseguir la possessió de la pilota.

Al marge d’alguns instants en què el Leganés es va estirar, sense perill, l’equip d’Asier Garitano va viure preferentment al seu camp i poblant els voltants de l’àrea per evitar que Luis Suárez explotés la seua mitja volta o que Messi trobés parets fàcils. En la primera ocasió clara, el brasiler Coutinho es va tirar massa lluny la pilota i ja no va poder arribar a manipular-la quan es trobava sol davant de Cuéllar. Una altra vegada el brasiler va ser el protagonista, quan en una centrada en el minut 13 va habilitar Piqué, que sense marca va rematar de cap desviat. Al 17, Iván Cuéllar va estar atent passa treure una pilota a mitja altura disparada per Coutinho i un minut després va ser Luis Suárez qui va intentar sort amb un altre xut. L’ocasió més clara va arribar de les botes de Messi, que en posició correcta, malgrat les protestes, va servir en safata el gol a Luis Suárez, però la rematada de l’uruguaià al 20 la va treure un Cuéllar que semblava batut. El Barcelona dominava a plaer i, encara que no desbordava el seu rival, sí que el tenia lligat de mans, sense a penes opcions de treure’s una jugada per inquietar Ter Stegen. A tres minuts de la mitja hora, Siovas va cometre falta a Messi a la frontal i, després de fallar en un xut semblant en una acció anterior, en aquesta ocasió l’execució del crac blaugrana va ser precisa, ja que va enviar la pilota al pal curt, superant la barrera i marcant el primer gol del partit (1-0), i el seu sisè de falta en la temporada.

El Leganés va guanyar terreny, però en una recuperació de Rakitic la pilota va anar a Coutinho, que va imprimir velocitat a l’acció i la va enviar cap a Messi, que entrava a l’àrea i amb l’esquerra la va col·locar al costat del pal, marcant el seu segon gol (2-0). El matx va començar a trencar-se a la segona part, amb un Barcelona menys compacte i sense línies tan juntes. D’això, el Leganés va treure una mica de profit, com les dos accions en què va estar involucrat Beauvue, que va entrar en el segon acte. En el 49, el davanter francès la va tenir en una rematada de cap que va acabar sortint lleugerament alta. Pocs minuts després, una altra vegada Beauvue va tenir una opció, quan va estar a punt de trobar un passadís cap a Ter Stegen des del centre del camp, però Vermaelen, ahir titular de nou, es va llançar a terra per arrabassar-li la pilota.

En una manifesta baixa intensitat blaugrana, el Leganés la va tornar a tenir en el 69 quan en una pilota dividida Piqué no va ser expeditiu, l’esfèric va caure a Gabriel, que va enviar ras a El Zhar, i aquest va disparar des de fora de l’àrea, amb la fortuna que la pilota va rebotar en Sergi Roberto i va acabar sent el 2-1. El jugador va celebrar el gol en solitari a la banda, ja que cap dels seus companys el va acompanyar, més pendents de recollir la pilota de la porteria per no perdre temps.

El Leganés es va creure que podia donar la campanada, però el Barça es va tornar a recompondre, i després d’un nou error colossal de Suárez en un gol cantat, va tornar a ser Messi, en el 87, qui de nou va marcar per sentenciar.