BÀSQUET LLIGA EBA

Una victòria amb sabor a 'play-off'

El Pardinyes esclafa el Valls, descartat de la lluita || És a un triomf d’aconseguir matemàticament el bitllet

Pol Domingo, un dels destacats del Pardinyes, intenta anotar davant de la defensa de Freeman.POL PUERTAS

L’Ilerdauto Nissan Pardinyes va fer un pas gairebé definitiu per estar, per segona temporada consecutiva, a la Final a Quatre de la Lliga EBA, al guanyar ahir amb solvència un rival directe com el Valls (95-75), al qual descarta definitivament. Ara l’equip lleidatà és a una sola victòria de segellar matemàticament la classificació, que podria aconseguir dissabte vinent a casa davant de l’Igualada.

Després d’un inici imprecís, que va permetre al Valls portar la batuta en el marcador (2-7), l’equip de Gerard Encuentra va reaccionar de la mà de Rubén Fernández, Gasque i Pau López i amb un parcial de 19-5 en tot just sis minuts va capgirar el marcador per assolir la màxima diferència fins llavors, nou punts (21-12), que va obligar el tècnic visitant a parar el matx. Les diferències es van reduir al final del primer quart (23-18), i en l’arrancada del segon el Valls va anar fent la goma. El Pardinyes va establir una altra màxima renda, ara de deu punts (36-26), però el seu rival va reaccionar i es va situar a cinc (36-31). En el tram final, un parcial de 10-1 va tornar a disparar les diferències, que van assolir els 14 punts (46-32), reduïdes a 9 al descans (46-37).

A la represa, el Pardinyes va sortir decidit a sentenciar i un parcial de 20-7 va deixar pràcticament dat i beneït el duel (66-44). Encara que el Valls va reaccionar a l’inici de l’últim quart (70-59), els lleidatans van tornar a desenganxar-se i la victòria mai va perillar.