SEGRE

TENIS COPA DAVIS

A semifinals amb èpica

Les victòries de Ferrer i Nadal remunten el 2-1 advers davant d’Alemanya i classifiquen Espanya || Visitarà França com a últim escull abans de la final

Ferrer celebra a terra la victòria davant Kohlschreiber, que classifica Espanya per a semifinals.

Ferrer celebra a terra la victòria davant Kohlschreiber, que classifica Espanya per a semifinals.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’èpica va protagonitzar la remuntada d’Espanya en els quarts de final de la Copa Davis en una plaça de toros de València abarrotada. Alemanya arribava amb avantatge de 2-1 cosa que obligava el combinat estatal a guanyar els dos partits individuals per classificar-se per a semifinals. Tanmateix, Rafa Nadal no va fallar davant d’Alexander Zverev, al qual va batre 6-1, 6-4 i 6-4 en dos hores i 16 minuts. El triomf del manacorí va forçar el cinquè i definitiu partit, que va enfrontar David Ferrer i Philipp Kohlschreiber en un dramàtic i vibrant duel de quatre hores i 51 minuts, que es va adjudicar l’alacantí per 7-6 (1), 3-6, 7-6 (4), 4-6 i 7-5. Així, Ferrer va donar a Espanya el cinquè i definitiu punt, que el classifica per a unes semifinals en les quals visitarà França. D’aquesta manera, el combinat estatal torna a una semifinal de la Copa Davis sis anys després i eleva a 27 les eliminatòries guanyades de manera consecutiva com a local.

Nadal va exhibir en diverses fases del partit un tenis devastador davant d’un rival que està cridat a marcar una època però a qui el manacorí va deixar clar que és actualment el número u mundial. Nadal va començar amb un joc molt agressiu i dominant a plaer amb la dreta Zverev, que encara que va elevar el seu nivell de tenis en el segon set no va poder amb l’experiència i jerarquia del seu oponent, que es va imposar sense titubejar en la tercera i definitiva mànega.

Ferrer va donar el cinquè punt a l’imposar-se en un duel agònic que es va prolongar gairebé 5 hores

A la tarda, Ferrer va batre en 5 sets agònics el seu oponent. La igualtat va permetre un final de primera mànega intensíssim i llarg, dilucidant-se aquest en el tie-break, on Ferrer es va mostrar intractable. La tònica es va mantenir en el segon set, resolt a favor del germànic. La mort sobtada va protagonitzar el desenllaç del tercer, que es va adjudicar l’alacantí. Tanmateix, li va tocar patir davant Kohlschreiber que va salvar l’única bola de break en el cinquè joc i va enviar el duel al cinquè set. Ferrer va haver de defensar-se, va salvar un 15-40 en el vuitè joc i no va trobar escletxa fins a l’onzè, on va trencar per aixecar els braços victoriós a continuació.

tracking