EL MILLOREL PITJOR

L'EFAC se situa segon

Clara victòria dels roig-i-negres que els permet ascendir a la segona plaça amb un partit menys || Els gols d’Òscar, Juclà i Barco van arribar al contraatac davant d’un Igualada inoperant

L’EFAC Almacelles ha encadenat cinc victòries i un empat en les sis últimes jornades i ocupa el segon lloc de la classificació.AMADO FORROLLA

L’EFAC Almacelles no va desaprofitar l’oportunitat i va vèncer de manera plàcida un Igualada més voluntariós que efectiu. Amb aquesta victòria, els homes de Pablo Petreñas ascendeixen a la segona plaça per sobre de Martinenc i Viladecans i encara tenen per jugar un partit ajornat davant de l’Andorra. Així que a falta de 7 jornades es declara l’estat d’optimisme a Almacelles.

El partit no va tenir gaire història ni va ser el millor de la temporada dels locals. L’EFAC, que va sortir millor, es va trobar amb un rival que pressionava molt a dalt però que deixava massa camp entre la defensa i el porter. Per allà van trobar el camí els lleidatans i ja en el minut 9 una recuperació de Montfort al centre del camp va arribar a Roger Canadell perquè aquest fes una passada en profunditat ben culminada pel seu germà Òscar (1-0).

Després del gol, el joc va seguir la mateixa tònica, la pressió de l’Igualada impedia el joc en curt dels locals, que una vegada i una altra buscaven les passades en profunditat arran de recuperacions de Juclà i Brezmes. Amb ells dos va arribar el segon gol, recuperació de Brezmes que dóna una pilota en llarg perquè Juclà es planti sol davant del porter i pràcticament sentenciï el partit en el minut 23. Malgrat no trobar fluïdesa en el joc, l’EFAC va fer gala de la seua eficàcia i encara podria haver estat més ampli el resultat al descans.

La represa va començar amb l’Igualada intentant reduir distàncies i amb un plantejament diferent. Els visitants van buscar crear perill amb un jugador més al centre del camp però la defensa de 3 va ser desactivada per Petreñas, que amb els canvis va donar més velocitat. Tant va ser així que Chiné no va haver de lluir-se en cap ocasió mentre que els roig-i-negres arribaven amb perill, malgrat que sense encert, a l’àrea de l’Igualada. Ja a prop del final, una nova pilota en llarg va acabar a Vila, que la va cedir a Barco perquè marqués a plaer el 3-0.

A falta de 7 jornades i amb un calendari a priori assequible, l’EFAC té equip, entrenador i afició per somiar.

“Saber canalitzar l’eufòria serà clau per als objectius”

Pablo Petreñas, entrenador de l’EFAC Almacelles, va dir després de la victòria del seu equip que “saber canalitzar l’eufòria que vivim en aquests moments serà clau per aconseguir els nostres objectius”. A més, el tècnic va afegir que “estem contents per la victòria perquè ens deixa en una molt bona posició. El partit ens ha posat de cara aviat amb el primer gol i això ha fet que el guió que teníem preparat es veiés reforçat i hem pogut jugar sense tanta pressió. Abans del descans hem aprofitat errors seus per marcar el segon. Cal felicitar l’equip i intentar sumar els tres punts davant de la Rapitenca en la pròxima jornada”.